Andy Rubin.
Rykte
Andy Rubin. (Bilde: Wikipedia)

Android-oppfinneren skal lansere heftig utfordrer til iPhone og Pixel

Andy Rubin planlegger stort comeback på mobilarenaen.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Andy Rubin er kanskje blitt en noe anonym person etter at han sluttet hos Google i 2014, men i kraft av å være en av nøkkelpersonene bak Android er Rubin såvisst en prominent skikkelse i mobilverdenen. Nå ser det ut til at han har tenkt å gjøre comeback med brask og bram.

Bloomberg har nemlig vært i kontakt med kilder som hevder at Rubin planlegger å lansere sin egen maskinvare i form av blant annet heftige mobilmodeller.

Skal utfordre Pixel og iPhone

Gjennom et nytt selskap kalt Essential, bestående av rundt 40 personer hentet fra både Google og Apple, skal Android-grunnleggeren visstnok sikte seg inn mot det øvre mobilsegmentet. Nærmere bestemt vil han utfordre blant andre iPhone og Googles Pixel-telefoner.

Googles Pixel-telefon kan snart få skarp konkurranse fra Android-grunnleggeren.
Googles Pixel-telefon kan snart få skarp konkurranse fra Android-grunnleggeren. Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Flaggskipmodellen som er under planlegging skal visstnok ha skjerm helt ut til kantene. Ifølge Bloombergs kilder skal minst én av prototypene ha en skjermflate som er større en iPhone 7 Plus, som er 5,5 tommer, men likevel ha mindre formfaktor på grunn av det rammeløse designet.

Skal utvikle en rekke produkter

Den byr angivelig også på materialer fra øverste hylle, hvorav en av prototypene har keramisk deksel. Mobilene skal visstnok også kunne oppgraderes med nye maskinvarefunksjoner. Det er uklart hva dette innebærer, og hvorvidt det dreier seg om en form for modulbasert løsning.

Andy Rubin og selskapet har imidlertid ikke bare planer om å lansere mobiler, men planlegger visstnok en rekke ulike typer enheter som utgjør en egen smarthus-plattform. Det skal dreie seg om proprietære teknologier, og selskapet har et stort fokus på kunstig intelligens i arbeidet.

Akkurat hvordan det hele materialiserer seg gjenstår ennå å se, og ingen detaljer er offisielt bekreftet.

Har du lyst på et nytt Android-nettbrett? Dette tåler en trøkk »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen