Sniktitt

Rykende ferske HTC-smartinger

Desire

Formfaktor: Trykkskjerm
Størrelse: 11,9 x 6,0 x 1,19 cm
Vekt: 135 g
Skjerm: 3,7 tommer, AMOLED, ukjent oppløsning
Operativsystem: Android 2.1 Eclair
Internett: Super-3G, 3G, Edge.
Kamera: 5 megapiksler, autofokus, LED-blits
Internminne: 512 MB
MInnekort: Micro-SD
Teknologi: GPS, Wi-fi, Bluetooth
Batteri: 6 timer og 30 minutter taletid, hviletid inntil 15 døgn (3G) 6 timer og 40 min. taletid, hviletid inntil 14 døgn (2G)
Pris: rundt 4200 kroner

Tre nyheter har dukket opp fra mobilprodusenten HTC på Mobile World Congress. Vi har tatt Desire, Legend og HD Mini nærmere i øyensyn.

HTC Desire

HTC Desire er den ene av nykomlingene. Den kjører samme operativsystem som Google Nexus One, en telefon som også er produsert av HTC - men på oppdrag fra Google.

Les test av Nexus One

Det er mange likheter mellom Desire og Nexus One. Prosessoren er den samme i begge telefonene, og det burde borge for en rask brukeropplevelse også i Desire. Telefonen virker også rimelig rask i vendingen.

En av de viktigste forskjellene på HTC Desire og Google Nexus One er at HTC på denne har satt inn sitt eget brukergrensesnitt; Sense.

Dette ser lekkert ut og forenkler brukeropplevelsen en del. Blant annet får man oversikt over siste brukte telefonnumre i samme fane som man foretar anrop fra ringemenyen på Desire.

En annen forskjell på Nexus One og Desire er at den runde styrekulen på Nexus One er erstattet med en sensor. Denne fungerer som en slags optisk mus snudd på hodet. Man trekker fingeren over den og det blir registrert. Løsningen fungerte utmerket da vi forsøkte den.

Det meste foregår i et durabelig tempo, men vi aner innimellom at hastigheten er såvidt lavere enn det Nexus One oppviser. Dette kommer nok enten av at Sense ligger over, eller at telefonene vi fikk se på fortsatt kjører programvare som ikke er helt ferdig.

Sense har en del smarte løsninger, men det skal sies at Android blir bedre og mer brukervennlig for hver utgave som kommer, og forskjellen på Android-mobiler med og uten Sense i dag er langt mindre dramatisk enn den var med Android 1.6.

Legend

Formfaktor: Trykkskjerm
Størrelse: 11,2 x 5,6 x 1,15 cm
Vekt: 126 g
Skjerm: 3,2 tommer, AMOLED, 320 x 480 piksler
Operativsystem: Android 2.1 Eclair
Internett: Super-3G, 3G, Edge.
Kamera: 5 megapiksler, autofokus, LED-blits
Internminne: Ukjent
Minnekort: Ukjent
Teknologi: Wi-fi, Bluetooth
Batteri: 6 timer og 10 minutter taletid, hviletid inntil 23 døgn (3G) 7 timer taletid, hviletid inntil 18 døgn (2G)
Pris: Omkring 4000 kroner

HTC Legend

HTC Legend er telefonen som skal ta over for HTC Hero. Igjen er det snakk om Android 2.1 med Sense. Brukeropplevelsen er også her svært rask, selv om den kjører en svakere prosessor fra Qualcomm.

Legend har også noe mindre minne enn Desire, som burde borge for svakere ytelse ved flerprogramkjøring. Den har dog mindre skjerm med lavere oppløsning, så den burde klare seg greit med noe svakere maskinvare.

I det hele tatt føles det som en mindre versjon av Desire. Med Android 2.1 og Sense er menyene identiske på de to telefonene.

Designet på HTC Legend er stilrent og mobilen består for det meste av metall. Telefonen har nemlig blitt frest ut av et eneste stykke aluminium, før innmaten trykkes inn i telefonen fra undersiden.

Dette gjør selvsagt underverker for kvalitetsfølelsen og knirking eller andre svakheter i telefonens konstruksjon er det ikke mulig å finne.

AMOLED-skjermen som dekker forsiden er lyssterk og leverer klare tydelige farger innendørs. Vi har ikke fått sett på hverken Legend eller Desire i sterkt sollys ennå, så vi er foreløpig ikke sikre på om skjermene er like vanskelige å lese under slike forhold som Nexus One er.

HD mini

Formfaktor: Trykkskjerm
Størrelse: 10,7 x 5,7 x 1,17 cm
Vekt: 110 g
Skjerm: 3,2 tommer, 320 x 480 piksler
Operativsystem: Windows Mobile 6.5 med HTC Sense
Internett: GPRS, Edge, UMTS (3G), HSDPA 7,2 Mbps, HSUPA 2 Mbps, Wi-Fi
Kamera: 5 megapiksler, autofokus
Internminne: Ukjent
Minnekort: Micro-SD
Teknologi: Bluetooth, USB, Wi-Fi
Batteri: Ukjent (1200 mAh)
Pris: Fra 3500 kroner

HTC HD Mini

HTC HD Mini tar mål av seg til å levere samme type opplevelse som man får fra HTC HD2 i en langt mindre innpakning.

Les test av HTC HD2

Telefonen er ganske liten, med skjerm på bare 3,2 tommer. Brukeropplevelsen er svært rask til Windows Mobile 6.5 å være, men muligens et hakk eller to under det HD2 leverer.

Med Sense og samme operativsystem som storebror er det ikke de store forskjellene å spore i menysystemet. Men wow-faktoren uteblir litt. Telefonen er tross alt ikke det minste vi har sett, og med HD2 er det den voldsomme skjermstørrelsen som utgjør det virkelige blikkfanget.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen