Ryanair sier ja til mobil

I mars blir det tillatt å snakke i mobiltelefon under Ryanairs flyvninger. "Pilotprosjektet" (ja, det er et ordspill), starter i utgangen av mars, og begrenser seg i første omgang til 25 fly. Ryanair blir dermed det første flyselskapet som introduserer OnAir-systemet, en basestasjon tilpasset bruk i fly.

Les mer:
-
På tur med mobilen
-Flybilletten tilsendt på mobil
-Mobilstyrte spionfly

Fortsatt dyrt. Heldigvis?
Side2.no skriver at minuttprisen blir sannsynligvis å ligge på 20 kroner minuttet. Dette kan jo sies å være dyrt, men sammenlignet med dagens minuttpris på 75 kroner (en annen, eldre løsning), blir dette bare småpenger. Det er heldigvis dyrt nok til å begrense mobilbruken for skravlesyke medpassasjerer.

Som om ikke flyreiser var bråkete nok fra før av; Forestill deg frustrasjonen over å være plassert som sild i tønne med andre mennesker som prater høylytt i mobilen om vær og vind. På samme tid. Det kan gi ufattelig mye bråk i en liten flykabin. Dette er også litt av grunnen til at SAS og Norwegian ikke allerede har bestilt systemet.

Det er nemlig en god del mennesker som ønsker at flyet skal være en mobilfri sone. Vi ser for oss at det hadde vært en idé å tidsbegrense oppkoblingen til kanskje ett minutt for å unngå mobilskravl, men samtidig åpne for å gi korte, men viktige beskjeder. Dessuten er det jo fint at vi kan sende sms, dersom vi ikke rakk å gjøre det før flyet lettet.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen