RX480 for AMD64 lanseres snart

Ifølge en artikkel hos taiwanske Digitimes har ATI bekreftet at de kommer til å introdusere RX480 i september. Dersom selskapet klarer å holde tidsfristen, kan de smykke seg med å bli den første som lanserer AMD64-brikkesett med støtte for PCI Express. Foreløpig er denne teknologien kun tilgjengelig på Intel-plattformen.

RX480 vil bli et brikkesett uten integrert grafikkbrikke. Det sies at både RS400 (Intel) og RS480 (AMD64) vil bli lansert på samme tidspunkt, mao. i slutten av denne måneden. Begge de sistenevnte har integrert grafikkbrikke, som ventes å tilby Radeon 9600-klasse funksjonalitet og ytelse. Ettersom ATI har tradisjon for å lage gode grafikkort, forventes det selvsagt mye også av de integrerte løsningene.

Selskapet satser mot å bli den nest største leverandøren av integrerte Pentium 4-brikkesett i løpet av ett år. Denne uken ble det faktisk sagt at NVIDIA kom til å droppe integrert grafikk i nForce4, men dette er enda ikke bekreftet av selskapets egne talsmenn.

The Inquirer rapporterte i går at NVIDIA sitt nForce4-brikkesett allerede har blitt sendt ut MSI og Asus. Det er foreløpig svært usikkert hvorvidt brikkesettet vil bli lansert i en versjon med integrert grafikkbrikke, men en av de største konkurrentene vil nok definitivt bli RX480.

VIA og SiS står også klare til å lansere PCIe-brikkesett for AMD64. SiS kommer trolig til å være leveringsklar med sine første produkter i løpet av oktober, mens ABIT for kort tid siden la ut informasjon om AX8 der man baserte seg på VIA K8T890.

Kampen om hvem som blir første ute med sitt PCIe-brikkesett for AMD64 er dermed langt i fra over. På papiret ser ATI ut til å ligge best an, men både VIA og SiS har en egen evne til å overraske. I tillegg florerer ryktene om at nForce4 allerede er sendt ut til noen få kunder.

Uansett kan vi nok regne med at det blir rom under juletreet for hovedkort som støtter både Athlon 64 og PCI Express.

(Kilder: Digitimes, The Inquirer)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen