Nå setter Afrikas første mobilprodusent i gang produksjonen. (Foto: Beverley Vycital)

Rwanda blir mobilprodusent

Rwandiske myndigheter og det kinesiske selskapet Chinalink Digital and Technology gikk i fjor sammen i et joint-venture kalt A-Link Technologies. Årsaken var ønske om å bygge Afrikas første mobilfabrikk sør for Sahara. Samarbeidet har nå presentert sin første telefon, Alira A300, som skal selges for så lite som 200 kroner. Eller 19 900 Rwandiske Franc.

Planlegger flere modeller

Telefonen ble presentert for presse og myndigheter i hovedstaden Kigali mandag, og skal settes i produksjon i nær fremtid. Foreløpig har fabrikken kun kapasitet på å produsere 700 telefoner dagen, men det planlegges to nye modeller og økt produksjon med tiden.

Ifølge toppsjefen i A-Link, Yin Quing Ri, vil hovedfunksjonene i de nye telefonene være radio, fargeskjerm og lommelykt.

– I tillegg til A300 er det også en A200 og A100 som skal lages, lovet Quing Ri, under lanseringen mandag.

Satser på teknologi

Rwanda har i løpet av få år reist seg som en av Afrikas mest teknologisk avanserte land. Urbane områder av Kigali får nå sammen med sentrumskjernene i hovedstaden fiberoptisk kabel for bredbånd, og vekst i antall teknologibedrifter er ventet med tilgangen på superraskt bredbånd.

(Kilder: Trading Markets, Cellular-News)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen