Ruter slipper tre nye apper

Nå får enda flere sanntidsinformasjon om kollektivtrafikken på mobilen sin.

Appen RuterReise, tidligere kalt Trafikanten, har blitt et nyttig verktøy for kollektivtreisende i Oslo og Akershus. Her får du sanntidsinformasjon på buss, tog, trikk, t-bane og ferge direkte på mobilen, samt rutetider for hele Østlandet. iPhone-appen alene er ifølge utvikleren Shortcut lastet ned av 287.000 nordmenn, og trolig er Android-tallet på omtrent samme nivå.

Nå har Shortcut ferdigstilt tre nye apper på oppdrag for Ruter for iPhone, og Codebox har gjort det samme for Android-plattformen. De nye appene gir deg sanntidsinformasjon i kollektivtrafikken for Oppland, Buskerud og Østfold.

Ruter sier til Amobil at Østlandsfylkene har levert rutedata for kollektivtrafikken i sine fylker til Ruter siden midt på 2000-tallet. Dette ble presentert på trafikanten.no, som nå har blitt til ruter.no, men i tillegg har de enkelte fylkene profilert den felles reiseplanleggeren på sine egne nettsteder. Dette har også fått konsekvenser for app-satsningen.

– Det er denne profileringen av en felles reiseplanlegger, pakket inn i egen merkevare, som disse fylkene nå har ønsket å videreføre ved å ha egen branding av appene. Dessuten er Ruter kollektivselskapet for Oslo og Akershus, og kollektivselskapene i de andre fylkene har ikke ønsket å bli profilert under Ruters flagg. Trafikanten var i sin tid en merkevare som var kun deleid av Ruter, og mer nøytral og dermed lettere for fylkene å bli profilert sammen med, forklarer rådgiver Torbjørn Barslett i Ruter.

Last ned appene her:

Brakar (Buskerud):

Østfold kollektivtrafikk Reisinfo:

Opplandstrafikk reiseinfo:

Les også: App-test av RuterReise (Oslo og Akershus)

(Kilde: Pressemelding)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen