Ruster til priskrig

Hvilket av de mange mobilselskapene som er billigst å være kunde hos avhenger av hvilket forbruk man har. Akkurat som i Norge kan man sjekke dette på nettet.

Gunstig for SMS-fanatikerne
Det nye abonnementet  har en ringetakst på 89 øre per minutt - uansett hvem man ringer og når på døgnet dette skjer. Så lenge man befinner seg innenfor Danmarks grenser, såklart. Dette er ikke den billigste ringeprisen vi har sett, men så er det heller ikke de som ringer mest som er hovedmålgruppen her.

SMS-fanatikere vil nemlig kunne sende nærmest ubegrenset med tekstmeldinger, ved å kjøpe en såkalt servicepakke til 99 kroner per måned. Denne pakken er obligatorisk de første seks månedene etter at man har tegnet abonnement. Inklusiv i denne pakken er også et ekstra SIM-kort, samt 25 prosent rabatt på fasttelefoni.

Det skal nevnes at Debitel har tatt forholdsregler for å unngå at SMS-tilbudet blir misbrukt. Det er nemlig en øvre grense på 6000 tekstmeldinger i måneden. Hvis noen der ute skulle ha behov for å sende mer enn 200 tekstmeldinger daglig, så koster det 25 øre per melding etter at grensen er overskredet. Det kan uansett ikke tenkes at dette blir et særlig ubredt problem.

MMS-prisen er på tre kroner, altså rundt 30 prosent dyrere enn gjennomsnittet i Norge. Månedsavgiften er derimot på hyggelige null kroner, men det kreves at man ringer for minst 199 kroner i måneden

- Der er fortsatt hard konkurranse på mobilmarkedet, og kundene har som alltid fokus på pris. Kundene vil ha en billig telefon uten abonnement med lave minuttakster og helst gratis sms, sier Debitels markedsdirektør Carsten Boldt

I februar vil Debitel øke markedsføringen av den nye abonnementet. Dette vil skjerpe konkurransen ytterligere. Konkurrentene vil måtte svare på dette fremstøtet. Hvordan dette vil bli gjort er usikkert.

- Vi føler oss ikke presset. Abonnementet ser ut til å være litt dyrere enn det vi har. Debitels minuttpris er ni øre dyrere enn vår, og for 99 kroner i måneden kan man også sende så mange SMS man vil, sier markedsdirektør hos konkurrenten Telmore Kenneth Boye

Kniving om unge brukere
Konkurransen på mobilmarkedet i Danmark er skarp. De store selskapene taper markedsandeler til de små. Konkurransen mellom de små selskapene øker også, siden de i stor grad går etter unge brukere som bruker telefonen relativt lite. Konkurransen er skarp for å kapre de kundene og for å beholde dem.

Danskene har nytt godt av den skarpe konkurransen mye lengre en oss andre i Norden. Både gratis SMS, billige tellerskritt og fri bruk av telefon for en fast pris har vært vanlig der en god stund allerede. Her i landet har vi ikke klart å få til den samme utviklingen. Teletopia er det eneste selskapet som har et tilbud om fri bruk for en fast sum. Men konkurransen er skarp og håpet er at den også fører til en billigere mobilhverdag her i landet.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen