Russland tok ned Allofmp3.com

Den populære russiske nettsiden Allofmp3.com har lenge vært under hardt press.

På siden kunne man kjøpe musikk av god kvalitet for en billig penge og mange valgte denne tjenesten istedenfor den mer kjente iTunes.

Dessverre hadde siden et ikke så rent lite problem med åndsverksloven og Verdens Handelsorganisasjon påla derfor Russland å legge ned siden.

Som sagt så gjort, men siden er allerede oppe og går igjen.

Piratvirksomhet
Siden ble lagt ned fordi musikkbransjen mente siden drev med piratvirksomhet. Selv mener menneskene bak Allofmp3 at de bedriver en legitim butikk. For hver sang som lastes ned betales det en egen avgift til den russiske versjonen av Tono.

Musikkbransjen selv godtok ikke dette argumentet, spesielt ikke da siden hadde 5.5 millioner brukere fra hele verden.

Siden er blitt ekstremt populær siden den tilbyr internasjonal musikk til en tiendedel av prisen man må betale hos for eksempel iTunes.

Visa og Mastercard nektet samarbeid
Siden fikk sitt første problem allerede tidligere i år da Visa og Mastercard nektet å gjennomføre transaksjoner med siden. Dette ble enkelt unngått ved at selve transaksjonen ble videreført til et annet nettsted som ikke var sperret. Her ble både kundeinformasjon og balansen på kunders konto enkelt overført.

Men nå fikk russiske myndigheter nok og etter press har nå nettstedet blitt stengt.

Startet nytt
Men selskapet bak siden, SpaceMedia, har allerede startet et nytt nettsted kalt Mp3Sparks.com. Dette er identisk med det gamle nettstedet, men dette stedet er garantert lovlig mener SpaceMedia ifølge Times Online.

De har nemlig registrert siden nøye under Russisk Lisensierings Forbund.

Ifølge selskapet har disse under russisk lov rett til å "gi løyve og samle inn royalties for bruk av musikk uten nødvendigvis å ha spurt eierne av copyrighten om lov" skriver Times Online.

Gamle kunder overført
Alle tidligere registrerte kontoer er overført automatisk til den nye siden, så om du var en ivrig tilhenger av Allofmp3.com har du altså ingen grunn til å bekymre deg.

SpaceMedia sier de vil betale 15 prosent av alle inntekter til rettighetseierne. Om musikkbransjen, WTO og russiske myndigheter godkjenner det nye tiltaket gjenstår å se.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen