(Bilde: Shutterstock/119995438)

Russland går over til skrivemaskiner

Frykter WikiLeaks og NSA.

De siste årene har skandalene nærmest stått i kø for myndigheter, sikkerhetstjenester og diplomater verden over. WikiLeaks rystet en hel verden med sine omfattende avsløringer, Edward Snowden rystet en hel verden med avsløringen om NSA-spionasjen på alle nettaktører og verdens ledere ble vel ikke akkurat glade over å høre at de ble avlyttet under G20-møtet i London i 2009.

Nå sier Russland at nok er nok og går til et drastisk steg i kampen mot overvåkning og pinlige lekkasjer. Løsningen er ikke superdatamaskiner eller annen fancy teknologi, men skrivemaskiner.

Lettere å kontrollere

Den føderale sikkerhetstjenesten i vårt gedigne naboland skal kjøpe gode, gammeldagse skrivemaskiner for nesten 100 000 kroner. Ettersom digital informasjon kan spres så lett, er tanken at det skal bli hakket verre med fysiske papirer. I tillegg har hver skrivemaskin individuelle kjennetegn, slik at eventuelle lekkede dokumenter kan spores rett tilbake til opphavet.

Det spørs om avgjørelsen om å gå analogt er løsningen på utfordringene styresmaktene står overfor, men kun tiden vil vise om Russland nå tar første skritt ut i en ny æra.

Russland liker neppe karttjenestene heller:
Bing Maps avslører Russlands hemmelige jagerfl »

(Kilde: DVICE)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen