Apples eplelogo er visst for sterk kost for noen russiske, ortodokse prester. Her er det rett før Eva tar en bit på et maleri av Tiziano Vecelli fra 1550. (Bilde: Public Domain)

Russiske prester vil bannlyse Apple-logoen

Minner dem om eplet fra Edens hage.

Det er sikkert mange grunner til å være forbanna på Apple, men denne er ny. I Russland blir en gjeng med ortodokse kristne støtt og fornærmet av selskapets «blasfemiske» logo.

Ifølge russiske medier ser noen konservative religionsutøvere i vårt store naboland på Apples eplelogo som et symbol på eplet Adam og Eva spiste av i Edens hage.

Noen skal ha dekket til logoen med et kors, og noen ønsker å gå så langt som å forby logoen.

Feil eple

Her har vi synderen.
Her har vi synderen.Foto: Apple
Apples første logo, med Sir Isaac Newton.
Apples første logo, med Sir Isaac Newton.Foto: Public Domain

Nå skal det sies at det aldri nevnes at et eple var den spesifikke «forbudte frukten» i Bibelen, men rett og slett bare en ikke-navngitt frukt.

I tillegg er de russisk-ortodokse sannsynligvis ikke klar over enda en ting som ikke spiller i deres favør.

Navnet og logoen til det amerikanske selskapet Apple Inc. stammer nemlig fra legenden om eplet som falt ned i hodet på matematikerne og astronomen Sir Isaac Newton.

«Religiøs politistat»

Den økte religiøse følsomheten i Russland kan muligens tilskrives den siste tidens angrep på innflytelsen til den russisk-ortodokse kirken. Politiske punkband som Pussy Riot viste for eksempel sin misnøye med president Vladimir Putin og det russiske samfunnet ved å «vanære» en russisk kirke.

Forslag om nye, strenge blasfemilover er på trappene i Russland, og de kan muligens brukes i et forsøk på å forby Apple-logoen.

Ikke alle russere er glade for denne utviklingen. Det russiske partiet Yabloko (som betyr eple) er for eksempel en skarp kritiker av det de kaller utviklingen mot en «religiøs politistat».

(Kilde: Interfax)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen