Russisk signalblokkering

Russisk signalblokkering

Annonsør­innhold
Les hele saken »
Det er Alexander-teateret i St. Petersburg, etablert i 1756, som nå tar strupetak på den moderne kommunikasjonsteknologien, skriver Techshout.com.

Meningen er å få bukt med utidige ringesignaler og ubehøvlede gjester som trosser oppfordringen om å slå av telefonen under forestillingene.

Forbudt i Norge
Problemet med telefoner som ringer i utide er velkjent også blant norske kulturinstitusjoner, og norske skuespillere har ved flere anledninger brutt ut av manus midt i forestillingene for å kjefte på publikum i salen.

Men selv om utstyret som stopper problemene er lett tilgjengelig og kan bestilles av hvem som helst over Internett, er det ikke automatisk tillat å bruke det. I Norge har Post- og teletilsynet (PT) fastslått at det er ulovlig å blokkere mobilsignalene, blant annet med utgangspunkt i krav om at det alltid skal være mulig å foreta nødsamtaler. Brudd på loven kan straffes med bøter og fengsel i inntil seks måneder.

Blokkering utenlands

I utlandet har man enkelte steder kommet til motsatt konklusjon.

I Frankrike legger man i disse dager siste hånd på en teknologi som tillater nettopp nødsamtaler til politi, brannvesen og ambulansetjenester slippe gjennom. Dermed er det duket for at mobilen din ikke vil fungere dersom du besøker landet og oppsøker kinosaler, teaterforestillinger eller andre kulturelle begivenheter.

I India skal det være umulig å bruke mobilen i nærheten av nasjonalforsamlingen og i enkelte fengsler, mens man i Italia har stoppet mobilbruken ved enkelte universiteter for å forhindre eksamensjuks.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen