Russisk hacker ville selge adgang til BBC-server
(Bilde: Gordon Bell/Shutterstock.com)

Russisk hacker ville selge adgang til BBC-server

Fiffig jule-påfunn av beryktet hacker.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Heller ikke i julemåneden tar hackerne ferie, og nylig kunne vi melde at hackere har lagt millioner av stjålne kredittkort ut på billigsalg etter å ha brutt seg inn i den amerikanske butikkkjeden Target sine systemer.

Nå melder nyhetsbyrået Reuters at en annen hacker har lagt byttet sitt ut for salg til høystbydende.

Beryktet russer

Denne gangen dreier det seg visstnok om en beryktet, russisk hacker-personlighet under pseudonymene «HASH» og «Revolver», som har vært på ferde midt i julestria.

Et amerikansk sikkerhetsselskap ved navn Hold Security LLC oppdaget nemlig at russeren forsøkte å selge tilgang til en av serverne til den store britiske TV-kringkasteren BBC via et undergrunnforum som sikkerhetsselskapet overvåket.

På forumet skal hackeren ha lagt frem «beviser» på at han kontrollerte BBC-serveren i form av blant annet filer som bare kunne blitt fremskaffet gjennom tilgang til serveren.

Verdifullt for hackere

Slik utveksling av tilgang anses ofte som verdifullt i hackermiljøene fordi det muliggjør videre hacking av de aktuelle organisasjonene.

I dette tilfellet er det visstnok snakk om en ganske obskur server, men ifølge en sikkerhetskonsulent som Reuters var i kontakt med kan tilgangen likevel brukes til å få et «fotfeste» innad i BBCs nettverk som igjen kan brukes til å få tilgang til viktige, interne systemer.

Det er uvisst om den russiske hackeren fant noen kjøpere, og Hold Security LLC har heller kunnet avgjøre hva slags informasjon som eventuelt er blitt stjålet fra BBC-serveren. BBC selv hadde for øvrig ingen kommentar til saken.

Hackerne var flittige denne måneden: En amerikanske storbank ble også rammet »

(Kilde: Reuters, via The Guardian)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen