Denne vandrende roboten kostet bare rundt 8000 kroner.
Teknofil
Denne vandrende roboten kostet bare rundt 8000 kroner. (Bilde: Konstantin Ivanov)

Russere bygde vandrende strutserobot

Med lavt budsjett, blod, svette og tårer.

Har du ikke alltid drømt om å ha din egen strutserobot? Noen ivrige russiske robotfantaster har tydeligvis det, og har derfor bygd en vandrende strutserobot. Det er mulig å ri på det mekaniske dyret, eller bli trukket av gårde i en vogn. Roboten er altså et feiende flott transportmiddel – som garantert ville gitt deg masse oppmerksomhet om du skulle tatt deg en tur rundt i byen med den.

De fire russerne bak roboten har etternavnene Sirotin, Jarmarkin, Stulov og Isakov, og kaller gruppen sin for Konstantin Ivanov. De har bare brukt i overkant av 8000 kroner på den snodige roboten, sammen med masse slit og arbeid.

Japansk teknikk

Roboten er hovedsakelig lagd av tre og veier 180 kilogram. Den er temmelig robust, og kan skryte av å være i stand til å stå på ett bein. Ifølge Gizmag flytter roboten vekten over på beinet som er plantet i bakken mens den går, noe som er en gammel teknikk utviklet for de første vandrende robotene i Japan på 1970-tallet.

Medlemmene i Konstantin Ivanov kommer fra ulike bakgrunner – deriblant en flytekniker og elektroingeniør, men ingen har noen formell utdannelse innen robotikk.

Star Wars-roboter neste

Manglende utdannelse ser ikke ut til å stoppe russerne, som også drømmer om å lage andre roboter basert på blant annet RoboCop og Star Wars. Til det trenger de imidlertid mye mer penger og ressurser.

Det ultimate målet deres er å lage en robothest med sal og full pakke. Her drømmer de om en maksimal hastighet på 70 kilometer i timen, noe som kan være litt vel ambisiøst.

Den raskeste roboten på landejorda hittil er Cheetah, med en topphastighet på 29 kilometer i timen.

Russerne vil med andre ord få hendene fulle, men det mangler åpenbart ikke på pågangsmot og innsatsvilje.

Se den fancy roboten i aksjon på YouTube.


Russerne er ikke de eneste som mekker strutseroboter:
Denne strutseroboten klarer du ikke å løpe fra »

(Kilde: Gizmag)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen