Rullgardinen ned for Bill

Bill Gates har lenge holdt seg i bakgrunnen for styringene av selskapet Microsoft som han selv var med å grunnlegge i 1976. I stede har andre tatt seg av styringen, mens han har gjort seg klar til å trekke seg tilbake. Fredag gikk han offisielt av fra stillingen som Microsofts toppsjef, og takket for seg som han hør og bør.

Takket for seg
Gates er en av de virkelig store aktørene i IT-verdenen. Med sitt selskap Microsoft har han så og si kapret verdens maskinbrukere. Det er ikke få som en eller annen gang har lekt seg, og ikke minst kranglet med, et av Microsofts Windows-operativsystem. Gates selv sier han er glad for å ha fått muligheten til å jobbe med selskapet og de mange ansatte.

- Dere har gjort jobben ekstremt morsomt for meg. Det vil ikke være en dag i mitt liv som jeg ikke vil tenke på Microsoft og de bra tingene selskapet gjør, sa en gråtkvalt Bill Gates i sin avskjedstale til de ansatte i Microsoft, ifølge Cnet News.

Bill Gates har sagt at han fremover vil vie arbeidsdagene til veldedig arbeid, men vil fortsatt sitte i Microsoft sitt styre samtidig som han på papiret er deltidsansatt hos Microsoft.


Bill Gates rocket løs på CES.

Er Ballmer god nok?
Selv om Bill Gates ikke gikk av offisielt før nå, så har hans etterfølger Steve Ballmer lenge fungert som sjef for selskapet. Flere eksperter vurderer hvorvidt Ballmer er rett person til å fylle stillingen, og noen mener dette vil bli starten for nedgangen for Microsoft. Likevel har det så langt ikke vært noen tegn til at Bill Gates sin pensjonstilværelse gjør større skade for selskapet.

Fremover vil Microsoft trolig jobbe hardt for å bli større på nettjenester. Selskapets fremtid vil nok avhenge mer av om de makter å komme sterkere inn i dette markedet enn hvem som sitter i sjefsstolen etter at Gates nå har takket for seg.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen