Rullende fotoforretning

Roger Johansen tok med seg forretningen Nordlys foto, og flyttet ut på torget. Her driver han fra campingvogn. (Foto: Tom Skoglund)
Roger Johansen tok med seg forretningen Nordlys foto, og flyttet ut på torget. Her driver han fra campingvogn. (Foto: Tom Skoglund)

Innehaver av Nordlys Foto i Alta gikk lei av lange arbeidsdager, og høye driftskostnader på Storsenteret i Alta, og da kontrakten løp ut, sa han like godt opp leieavtalen, de ansatte og flyttet butikken inn i en campingvogn på torget.

Fotobransjen har allerede en lang stund hatt en stri tørn med å klare seg. Noen stenger døra for godt, andre prøver i det lengste ved å gå inn i kjedesamarbeid. Likefullt er marginene små, og innehaver Roger Johansen av Nordlys Foto i Alta går nye veier.

Da leiekontrakten han hadde med Storsenteret skulle fornyes, valgte han like godt å si opp avtalen, og flyttet likegodt hele butikken inn i en campingvogn og står nå på torget i Alta.

Han sier til Altaposten at; ” – Først og fremst ble det for lange åpningstider. Å holde på fra ni om morgenen til åtte om kvelden er slitsomt. Det ble mange lange dager. Nå ser jeg for meg en mye friere hverdag” Kostnadsbiten har og hatt sitt å si; ”– Nå vil det bli ganske mye lavere kostnader, både i og med at jeg slipper å betale leie og fordi jeg kommer til å være alene her. Nå behøver jeg cirka en tredjedel av salget for å dekke kostnadene mine”, sier han.

Han ser også fordeler i å være rullende fotoforretning, for da kan han dra til kunden, i stedet for motsatt. Det er mange mindre steder som er helt uten fotoforretning. Han påpeker at han har samme utvalg som før, med kamera, kamerautstyr, tilbehør og rammer. Han vil også kunne ta passbilder fra sin rullende fotobutikk. Det eneste som mangler er fremkallingsmaskinen fra gamlebutikken, sier Johansen.

Johansen avslutter med at; ”- Uansett føler jeg at jaget og stresset med å ha butikk i et senter er borte. Før måtte man selge hele tiden, nå kan jeg ta meg tid til å sitte ned og snakke med kundene om fotoutstyr og bildetaking”.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen