Rull-ut-skjermen i produksjon

Det nederlandske selskapet viste sitt konsept allerede for et par år siden, men nå er den sære lille dingsen ”Readius” satt i produksjon. I løpet av høsten skal den ut i butikk. 

Les også:
-
Storskjerm for iPod
- Utrullbar storskjerm til mobil
- Mobiltelefon med 42-tommer plasmaskjerm

Readius er en 3G-mobil som først og fremst er ment for den som vil lese mye på mobilen, for eksempel i form av e-bøker eller nettsider. Den har 3G, og ved hjelp av en PC kan du sette den opp så den automatisk synkroniserer dine blogger, WEB-favoritter, e-post, lydbøker eller hva det måtte være. 

Skjermen måler 5 tommer, og bruker en teknologi vi tidligere har omtalt som elektronisk blekk. I praksis betyr det at du får en skjerm som ikke lyser opp mot deg, men ser ut omtrent som et stykke litt tykt papir. E-blekk bruker nesten ikke strøm (skjermbildet blir stående om du tar ut batteriet), og produsenten hevder denne mobiltelefonen derfor har suveren batterikapasitet.

Storskjerm
Størrelsen på skjermen er 5 tommer, omtrent som to kredittkort lagt inntil hverandre. Skjermen kan bøyes, og det gjør at det er mulig å få den inn i en mobiltelefon med normal størrelse. 

Skjermer med e-blekk er svært behagelige å lese på, men ulempen er at de foreløpig bare kan vise sort/hvitt (16 gråtoner). De kan heller ikke vise levende bilder. 

Det er ikke klart hva Readius vil koste. Siden det dreier seg om en mobiltelefon som er skreddersydd for datatrafikk, håper Polymer Vision at den skal falle i smak hos operatørene. Foreløpig er det bare en italiensk operatør som har lagt inn bestilling. 

Vi synes dette er et artig tilskudd i mobiljungelen, men har liten tro på at løsningen vil bli særlig utbredt. Med fargeskjermer og mulighet for bevegelige bilder ville fremtiden for Readius nok sett atskillig lysere ut.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen