Test

Rules

Supagroup fra New Orleans består av brødrene Chris (vokal, gitar)og Benji Lee (gitar), Leif Robinson Swift (bass) og Michael Brueggen (trommer). Og for å ta det med en gang: Chris og Benji Lee er altså slektninger av det avdøde kampsportikonet Bruce Lee. Spiller man i et rockeband og kan skryte på seg den type aner, vil det da være naturlig å holde dette hemmelig for omverdenen? Nei, selvsagt ikke. Da pøser man på med Kung Fu- og actionfilm-linker på albumcoveret, og poserer med armene løftet klare til kamp. Så får det heller stå sin prøve at det "bare" er snakk om barna til en fetter, som vår tidligere så spretne venn Bruce ikke hadde et altfor nært forhold til.

Alternativ tekst mangler

Gamle i gamet

Nå skal det nevnes at ovennevnte slektskap ikke vært noen snarvei til berømmelse, og Supagroup har måttet jobbe seg opp og frem i rockeverdenen. Bandet har holdt det gående i 10 år, og det var først gjennom kontrakten med Foodchain Records i 2002 og det selvtitulerte debutalbumet fra 2004, at ting virkelig begynte å skje. Med "Rules" satses det enda større, og i april legger bandet ut på Europaturné sammen med Backyard Babies.

Uhøytidelig og moro

Mens motivene på innpakningspapiret er hentet fra det fjerne Østen, består selve pakken av klassisk vestlig rock n’roll inspirert av kjente og kjære band fra 70- og 80-tallet. Her får du riffene til AC/DC og et ungt Aerosmith, partyfeelen til Van Halen, og en vokalist som høres ut som en blanding av Bon Scott og Steven Tyler. Det spares ikke på klisjéene, og tekstene er selvsagt av det uhøytidelige slaget. Med låttitler som "Hot Times" og "Let’s Go (Get Wasted)", er det liten tvil om hva gutta er mest opptatt av her i livet. Bandnavnet vitner også om at her har vi med en lite selvhøytidelig gjeng å gjøre.

Resultatet blir 47 minutter med heftige riff og musikk det er vanskelig å sitte rolig og høre på. "Rules" er en herlig samling med uimotståelig partyrock som kan spilles rett gjennom uten skipping. Ved å veksle mellom de seige AC/DC-riffene ("Ruling"), og kjappere partylåter ("Hot Times") blir også albumet passe variert. Supagroup tar tak i materialet til nevnte inspirasjonkilder, plukker og stjeler etter eget forgodtbefinnende, og blander det hele sammen til en miks som klarer å gi bandet en viss egenart. Å ha med seg erfarne Kevin Shirley (Aerosmith, The Black Crowes, Iron Maiden) som produsent, har vel neppe vært noen ulempe heller, og det hele låter tøft som pokker.

Konklusjon

Slik The Darkness gjorde med "Permission To Land" i 2003, leverer Supagroup med "Rules" sitt bidrag i kampen for å bringe moroa tilbake i rocken, dog uten å være like over-the-top som Justin Hawkins og hans kompiser. Denne gjengen ser rett og slett ut til å ha det veldig gøy med å spille rock n’roll, og jamen er det ikke ganske så moro å høre på dem også. Dette blir man ikke i dårlig humør av!

Supagroup Rules   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen