Test

Rufus Wainwright - Release The Stars

Amerikansk-canadiske Wainwright er kjent for sine eksentriske sceneshow og sine selvutleverende tekster. På sine tre foregående album har han tatt godt vare på singer-songwriter-stilen, samtidig som han har funnet sin egen nisje og sjanger. Også på "Release The Stars" fornyer han seg, og særegenheten hører man til stadighet på dette albumet. Hans særegne stil, både i væremåte og i klesveien, gjør han til et yndet intervjuobjekt, og mannen har jo også høstet gode anmeldelser for sine tidligere utgivelser.

Rufus Wainwright kan lage virkelige perler, men roter seg litt vekk på
Rufus Wainwright kan lage virkelige perler, men roter seg litt vekk på "Release The Stars".

En popperle av en sang

"Release The Stars" begynner meget bra; "Do I disappoint you" begynner rolig, men slår seg opp til en storslått affære. Andresporet "Going To A Town" er en popperle av de sjeldne, der Rufus` stemme virkelig får utfolde seg. Det er ikke vanskelig å høre at singer-songwriteren er inspirert av den kanskje største av dem alle, nemlig legendariske Nick Drake.

Blåsere og strykere, fine harmonier og overganger får god plass å boltre seg på dette albumet. At Neil Tennant fra Pet Shop Boys har vært produsent kan også høres. Det er derimot stemmer som bærer det hele; det er ikke tvil om at Rufus har en fin stemme. Desverre er det flere låter som faller mellom to stoler; javel, det er vakkert og fint, men ikke alltid like originalt. Kvaliteten på låtene er den største haken ved Wainwrights siste utgivelse.

Anonyme låter

Det er et svakhetstegn når flere låter blir anonyme. På "Between My Legs" skrus tempoet opp, dog ikke uten rare lyder; og ikke minst en underfundig tekst. "Between My Legs" er allikevel en sterk låt. I tekstene utleverer han seg selv; de er fulle av bekjennelser og ikke minst en dose selvinnsikt. Som åpen homofil er han oppgitt over sitt kristenkonservative hjemland USA, og spør lytterne: "Tell me, do you really think you go to hell for having loved?" Kvinnelig koring er også noe som går igjen på "Release The Stars". Det fungerer bare sånn delvis; noen ganger til det bedre, andre ganger til det kjedsommelige.

Konklusjon

Canadier/amerikaneren Wainwright når ikke helt opp på "Release The Stars"; til tider blir det vel storslått og pompøst, og ikke rent lite kjedelig i perioder. På sitt beste er derimot Wainwright i toppklasse; "Going To A Town" er er bare nydelig.

Rufus Wainwright Release The Stars   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen