Ruby on Rails 3 nær lansering

Ruby on Rails 3 er fullstendig skrevet om sammenlignet med versjon 2, men har beholdt bakoverkompatibiliteten. Versjon 3 kommer som en følge av at Ruby on Rails og Merb Ruby slo seg sammen ved årsskiftet 2008/2009.

RoR er et utviklingsrammeverk som er bygget på åpen kildekode og er laget for å utvikle webapplikasjoner. Ruby kan gjerne sammenlignes med PHP og Perl, men har gjerne en noe mer human syntaks og er langt mer objektorientert. Fordelen er at utviklingen gjerne kan gjøres raskere, men dette har forsåvidt like mye å gjøre med hvor god man er til å programmere.

Ruby on Rails 3 er spesielt forbedret på API-fronten og har adoptert styrken til Merb-rammeverket med kraftig såkalt "dependency management".
Det sies at man rent funksjonalitetsmessig sett fint kunne lansert RoR 3 allerede ved årsskiftet, men at man dermed allerede måtte ha lansert 3.1 pga. av feilene. Med den påstanden til grunn er det dermed grunn til å tro at miljøet forventer en god del av versjon 3 når den endelig blir tilgjengelig i løpet av sommeren.


Les også:

(Kilde: DevX)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen