Test

Rubik's kube i digital versjon

Testresultater

Testresultater

Det er snart 30 år siden den originale Rubik’s kube kom på markedet, og ble på mange måter et av de store symbolene på 80-tallet.

Nå kommer altså klassikeren i en oppdatert digital versjon. Målet med spillet er det samme som tidligere – roter de seks ulike fargene rundt kuben til alle seks sidene har én farge på alle rutene.

Flytt med én finger
Touch Cube har ingen bevegelige deler, i stedet er sidene interaktive. Trekk fingeren over rutene du vil flytte, og disse lyser opp og bruker trykkfølsomme sensorer for å finne ut hvor du vil flytte rutene.

For at du ikke skal trykke deg bort når du holder kuben i hånden, har Touch Cube også et innebygd akselerometer som gjør det kun er den siden som holdes opp, som er trykkfølsom. Den leser også av hvor hurtig du beveger fingeren over rutene.

Den digitale versjoner har også flere andre fordeler – du kan be om et hint til hva som er neste logiske steg om du står fast, og kuben lagrer spillet ditt hver gang du må ta en pause. En egen ”undo”-knapp sørger for at eventuelle feiltastinger kan gjøres om.

Det er likevel et par punkter som trekker ned, behovet for lading er et av disse. Den originale Rubik’s kube kunne du dra med deg over alt og ha mulighet til å bedrive hjernetrim uavhengig av strømtilførsel.

Mens originalen kan vri både baksiden, sidene og fronten uten at du må snu og se på de ulike lagene, må du snu siden du ønsker å endre på opp, slik at denne blir interaktiv.

Koster penger
Vi lot også selverklærte Rubik’s genier prøve seg på den digitale versjonen, og et av de hyppigste ankepunktene var at mye av erfaringene om hvordan du løser den originale kuben ligger i fingermusklene– det å fysisk vri rundt på rutene trigger løsningene.Rubik’s Touch Cube er en morsom dings som garantert starter samtalen når du har gjester – kombinasjonen av ny teknologi og nostalgiske tilbakeblikk på 80-tallet ser ut til å være en snakkis. Men i bruk holder vi fortsatt en knapp på den gode, gamle versjonen – den er enklere i bruk enn de trykkfølsomme rutene på Touch Cube, den går ikke tom for strøm etter et par snaue timer med lek (nei, denne testeren er ikke en av racerne som løser hjernetrimmen på noen minutter..) og du slipper ledningskaoset som følger med en hver dings som går på strøm. Og med en pris rundt 150 dollar – rundt 900 norske kroner, men husk å legge på tollsatser om du bestiller – er dette ikke et billig leketøy.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen