Roxio satser på Napster

Roxio kjøpte opp Napster for to år siden og vekket det til live igjen etter en god stund i graven. I 9 måneder har Roxio drevet Napster som hovedutfordrer til Apples iTunes på salg av musikk over internett. Meldingen om at det en gang så store programvarehuset hadde solgt sin programvaredel kom kanskje overraskende på noen, men det hele er snakk om markedstilpassning. I det siste har det komt flere brenningsprogrammer og musikktjenester, f.eks. leveres iTunes med en enkel og grei CD-brenningsfunskjon.

Det er spådd en betydelig vekst i den digitale musikkbransjen. Napster ligger langt bak iTunes, men alikevel klarte programmet å bringe inn et overskudd på 7,9 millioner dollar, eller omtrent 53 millioner kroner i kvartalet. Målet er klinkende klart; overskuddet skal nesten femdobles i løpet av 4 år til mellom 30 og 40 millioner dollar pr. kvartal

Roxio sin programvaredel ble solgt til Sonic Solutions for 80 millioner dollar eller omlag 550 millioner kr.

I samme pressemelding som den om salget av programvaredelen la også Roxio frem masse data om hvordan Napster har gjort det de siste 9 månedene.

Gjennomsnittlig inntjening på nedlasting av en sang er bare 10% av verdien på sangen, mens inntjening på abonnementbaserte tjenester er nærmere 40%.

Roxio har i det siste inngått avataler med universiteter rundtom i Amerika i et forsøk på å dempe fildelingen av musikk blant studenter. Som mange vet har studenter ofte veldig raske linjer og ikke alle bruker dem til ekslusivt til skolerelatert arbeid. Studenter er blant de ivrigste fildelerene og det gjelder ikke bare Amerika.

Selskapet sa også at de var midt i testingen at en ny type Digital Rights Managment-tjeneste som for første gang ville gjøre overføringer til portable spillere mulig.

De har en avtale med de største plateselskapene om at tjenesten skal være mulig en gang til høsten

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen