Hvis Nokias nye dings virker etter planen, kan det hende du slipper å gjøre dette for å finne tak i nøklene dine neste gang de er borte. (Bilde: iStockPhoto/kutaitanir/3567743)

Roter du bort tingene dine?

Det skal Nokia Treasure Tag kunne hjelpe deg med.

Slik skal Nokia Treasure Tag se ut.
Slik skal Nokia Treasure Tag se ut.Foto: theverge.com

Det kan være fort gjort å miste ting. Skal man dømme ut fra omtale alene, er det sokker og nøkkelknipper som forårsaker mest hodebry. Det er muligens ikke aktuelt å gjøre sokkene sine elektronisk sporbare, men ulike dingser for å feste på nøkkelknippet har eksistert lenge. Nå skal Nokia være klare til å lansere sin egen dings, og den skal hete Treasure Tag.

Det er nettstedet theverge.com som bringer nyheten om det nye Nokia-produktet.

Bluetooth med lavt strømforbruk

Treasure Tag skal være en liten brikke med innebygget støtte for NFC og Bluetooth 4.0, også kjent som Bluetooth Smart. Ved å holde brikken mot en Lumia-telefon pares de to enhetene, som holder kontakten videre ved hjelp av den strømsnille Bluetooth-varianten.

Brikken festes på et nøkkelknippe, eller hva som helst annet, ved hjelp av en klips.

Etter paringen skal du kunne holde styr på hvor de ulike brikkene, og dermed også dingsene, dine er ved hjelp av en egen app på telefonen. Appen skal også kunne vise plasseringen på et kart.

Integreres i Nokias andre løsninger

Treasure Tag-løsningen skal også bli integrert i Nokias funksjoner for utvidet virkelighet. Dermed skal du kunne peke rundt deg i rommet med kamerafunksjonen aktivert, og få opp nøklene dine sammen med informasjon om nærmeste Peppes eller taxi-holdeplass.

Treasure Tag skal være påskrudd hele tiden, og batteriet varer i omlag seks måneder.

Støtten for Bluetooth 4.0 rulles ut gjennom Nokias Amber-oppdatering for Lumia-enhetene nå fremover. Den samme oppdateringen vil gi en rekke av Nokias enheter FM-radio.

Men, hvordan virker den?

Akkurat hvordan systemet fungerer virker fortsatt litt mystifistisk. Det er først og fremst hvordan Nokia får til å vise plasseringen på kart vi er spent på. Det er lett å tenke seg at GPS også kan være involvert i løsningen, men hvordan det skal hjelpe deg å finne nøkkelknippet under sofaputene vet vi jaggu ikke helt.

Foreløpig er ikke Treasure Tag offisielt lansert av Nokia, men ifølge theverge.com vil tilbehøret bli lansert i løpet av kort tid.

Les sniktittene på de siste Lumia-telefonene:

(Kilde: theverge.com)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen