Test

Roskilde, dag IV - Jay-Z stjal showet

Avslutningsdagen gir, tradisjonen tro, alle de over 60 gratis inngang på festivalområdet. Og flere hadde benyttet seg av tilbudet og kunne nyte både punk, metal og rap i løpet av dagen. Før vi gir deg omtale av gårsdagens konserter, her er litt harde fakta: Det ble solgt et sted mellom 66 000 og 67 000 billetter til årets festival, et tall som festivalledelsen sier seg fornøyd med, tatt fjorårets gjørmebad i betraktning. Cirka 8 000 nordmenn fant veien til Roskilde i år. Antall konsumerte liter alkohol tør vi ikke gjette på; fakta er i alle fall at det ble solgt over en million liter øl inne på festivalområdet! Og før opprydningen har startet for alvor har det allerede blitt kastet over 20 000 tonn med avfall!

Over 1 million liter øl ble solgt under årets Roskilde-festival. Her har en gjeng festivaldeltakere håvet inn dagens fangst.
Over 1 million liter øl ble solgt under årets Roskilde-festival. Her har en gjeng festivaldeltakere håvet inn dagens fangst.

Så til det viktigste, nemlig avslutningsdagens konserter. Først ut for Kulturo var punkbandet Anti-Flag fra Pittsburgh, som har holdt det gående i over ti år. Bandet har hele tiden sverget til politisk punk, noe som ikke er typisk for andre amerikanske band i samme sjanger. Anti-Flag gjorde ingen kompromisser under deres konsert på Roskilde i går ettermiddag. Med intense, korte låter ispedd politiske budskap, crowdsurfing og stadig flørting med publikum, ble det en hyggelig time med pionerpunkerne. Musikken kom ikke opp på samme nivå som showet, men underholdningsverdien var allikevel stor.

Slayer på autopilot

Thrash-metallens gudfedre er de blitt kalt; Slayer, bandet som stod på den Orange Scenen fra kl. 17 i går. Bakken nærmest ristet da Dave Lombardo trommet sin karakteristiske trommelyd, Jeff Hanneman og Kerry King headbanget til den store gullmedaljen og Tom Arata skrek, skrek og skrek. Det var hardt og tøft, men bandet hadde stilt inn autopiloten og endret ikke kurs i løpet av settet. Araya virker lite inspirert og engasjert, og selv om fansen lengst framme var med på notene, ble det en heller laber konsert fra en av metallens store band.

Mannen med mange navn

Han er også kjent som Will Oldham, Palace Brothers, Palace Songs og Palace Music, men i Odeon-teltet kom han som Bonnie ’Prince’ Billy. Singer-songwriteren fra Louisville holdt en distansert avstand til publikum, men de fremmøtte likte tydeligvis det de hørte, for jubelen var øredøvende da han igjen kom på scenen for et ekstranummer. Dessverre ble konserten noe ødelagt av pratende idioter, men alt i alt var det en hyggelig liten dose folk-inspirert musikk vi fikk servert som siste konsert på Odeon for denne gang.

En verdig avslutning

Festivalens store trekkplaster, sammen med Radiohead og Neil Young, Jay-Z, fikk æren av å avslutte den trettiåttende Roskilde-festivalen.Den amerikanske rapperen viste selvsikkerhet og scenetekke få forunt, og gjorde hit etter hit som fikk publikum til både å danse og synge med. Ja, Jay-Z hadde de fremmøtte i sin hule hånd fra første stund, og de gjorde som han befalte. Et samspilt band, inkludert en glimrende blåserekke, gjorde det hele enda bedre, og da Jay-Z på slutten ba om å få spille en låt til, svarte Roskilde-publikumet med et unisont brøl som ikke sådde tvil om at de ville ha mer. Det hele ble en verdig avslutning på årets festival.

...da Jay-Z på slutten ba om å få spille en låt til, svarte Roskilde-publikumet med et unisont brøl som ikke sådde tvil om at de ville ha mer.

Så har årets Roskilde Festival kommet til veis ende. Været har vært upåklagelig, stemningen fantastisk, man sitter igjen med flere gode konsertopplevelser, og mange reiser nok hjem med et stort ønske om å komme tilbake neste år. Kulturos utsendte takker for seg med et stort smil om munnen, og er forhåpentligvis tilbake neste år.

Husk å få med deg vårt bildegalleri fra Roskilde.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen