Røsket til seg stafettpinnen fra Google Reader

Røsket til seg stafettpinnen fra Google Reader

Feedly fikk 500 000 nye kunder på et blunk.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

I forrige uke annonserte Google at de ville stenge ned tjenesten Google Reader (Google Leser) 1. juli, 2013. Dette er en nyhetsmatingstjeneste som samler informasjon fra nettsteder du abonnerer på i en og samme oversikt. Et annet begrep for Internett-kildene er såkalte "RSS-feeds", og det er disse du altså kan abonnere på via Google Reader.

Selv om dette kanskje ikke var blant de mest brukte Google-tjenestene, var det likevel flere på Internett som tryglet Google om å beholde den. Slik gikk det ikke, men ut av asken flakset Feedly, som på 48 timer fikk over 500 000 nye brukere, ifølge Phone Arena.

Les også: Google dreper Reader (Hardware.no)

Til topps i App Store

Rett etter at Google annonserte at de ville legge ned sin nyhetsmatingstjenete, gikk Feedly ut og sa at de ville prøve å klone Google Readers API (programmeringsgrensesnitt), slik at det ble mulig for eksisterende brukere å logge inn med sin Google-konto hos Feedly. Initiativet førte til en halv million nye brukere, samt en topp-plassering blant gratisappene i den amerikanske App Store, med fem av fem stjerner. I Norge er den i skrivede stund ikke i nærheten av iOS-topplisten.

Feedly vil bruke den neste måneden på å etterkomme brukernes krav til forbedringer, lansere nye funksjoner og ikke minst sørge for å opprettholde forbindelsen for de mange nye kundene. På bare et par dager har nemlig båndbredden som brukes av Feedly tidoblet seg, noe som kan by på utfordringer. Bruker du Google Reader nå og bytter til Feedly slipper du angivelig å gjøre andre tilpasninger når førstnevnte tjeneste legges ned til sommeren.

Phone Arena spekulerer for øvrig i om Google likevel vil beholde tjenesten nå som de ser hvilken massiv oppslutning Feedly har fått, samt hvor mange som har signert digitale underskriftskampanjer for å beholde leseren.

Last ned Feedly til iOS eller Android. Et annet alternativ er Zite (Android/iOS).

Les også: Flipboard endelig til Android

(Kilde: Phone Arena)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen