Romslig USB-minnekort

Ordet minnepinne har ofte vært brukt for å dekke små nette flash-baserte enheter med USB-grensesnitt. Spørsmålet er om det er dekkende når man ser stadig flere slike disker komme i kredittkortformat. Med stadig økt kapasitet er det ikke til å komme unna at størrelsen må øke noe. Allikevel kan man ikke klage på å få 8 GB på et kort som mest sannsynlig glir greit ned i lommeboka.

Stor innvending, liten utvendig
LaCie Carte Orange benytter seg av USB 2.0-grensesnittet, og tilbyr i følge LaCie lese og skrivehastigheter opp mot 9 MB per sekund. Disken er laget i metall, med en myk plastbeskytter rundt. Fargen er som navnet tilsier knall oransje.

Størrelsen er viktig, og med en tykkelse på 6 mm og vekt på under 60 gram burde den være beskjeden nok til at de fleste finner en plass til den. USB-kontakten kan felles inn under transport for beskyttelse.

For de som mener 8 GB er i meste laget kommer det også en versjon med "bare" 4 GB kapasitet. Prisen er forventet å ligge på rett under 1400 kroner for storebror og rett under 1000 kroner for lillebror. Diskene er forventet tilgjengelige i butikker om kort tid.

(Kilde: LaCie)

Rettelse:
Vi har på oppfordring fra forumbrukere tatt kontakt med LaCie for å få verifisert om denne enheten bruker flashminne eller en annen type lagringsteknologi. Det viser seg at LaCie Carte Orange ikke benytter seg av flash, men 1-tommes harddisk. Vi beklager dette.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen