Romslig ekstern lagring

LaCie annonserte nylig en ny serie med eksterne harddisker, kalt 2big. Serien består av de tre grunnmodellene 2big Dual, 2big Triple og 2big Network.

Alle de tre modellene leveres i kapasiteter på 1 TB, 1,5 TB og 2 TB. Produktene benytter seg av to harddisker, og man har valget mellom RAID 0 og RAID 1. Ved RAID 1 blir naturlig nok lagringskapasiteten halvert, da samme data lagres på begge diskene.

Alle produktene leveres i samme kabinett, men innholdet og de tekniske spesifikasjonene skiller dem. 2big Dual har eSATA- og USB 2.0-grensesnitt, mens 2big Triple kan skilte med USB 2.0 og både FireWire 400 og 800.

2big Network er som navnet tilsier nettverksgrensesnitt. Produktet har FTP-funksjonalitet, og kan brukes som fildeling- eller backup-server. Videre har harddisken to ekstra USB 2.0-porter, slik at flere eksterne disker kan kobles til. Flere spesifikasjoner er ikke kjent, LaCie er foreløpig sparsom med informasjonen.

2big Dual og Triple leveres med programvaren EMC Retrospect Express, for sikkerhetskopiering og gjenoppretting av data. Alle de tre produktene i 2big-familien leveres med en stor blå knapp (se bildet over) som kan programmeres til å starte et hvilket som helst program.

LaCie 2big Tripple og 2big Network er ventet å sendes ut fra LaCie sent i september, fulgt av 2big Dual i oktober. Prisen for den billigste varianten, 2big Dual 1 TB, oppgis til 3100 kroner (€ 399).

(Kilde: LaCie)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen