Rømmer med mobilen

Bilde - Mobil, fengsel

Fengselsvoktere har i det siste avslørt en rekke rømningsforsøk der mobiltelefoner har vært brukt som hjelpemidler i forsøkene. Med kameratelefoner kan fangene nemlig ta bilder innenfor murene som viser plasseringer av bygninger, sikkerhetsinformasjon og lignende. Videre kan fangene kommunisere direkte med sine partnere på utsiden ved hjelp av for eksempel MMS.

Det er selvsagt ikke lov å ha mobiltelefoner med inn i fengselet. Problemet er at dette likevel forekommer ved at vedkommende skjuler dem godt. Fangene bruker nemlig kreative løsninger på å smugle små kameratelefoner inn i fengslet. Trikset er å gjemme telefonen i velkjente hulrom i kroppen. Mobiltelefoner uten antenne er vel trolig foretrukket.

Det finnes imidlertid en enkel løsning på problemet. Det eksisterer nemlig utstyr for å sperre mobilnettet innenfor et bestemt område. Med andre ord vil ingen mobiltelefoner innenfor dette området kunne kommunisere med omverdenen. Teknologien er blant annet tatt i bruk i enkelte svenske fengsler.

Post- og teletilsynet i Norge tillater ikke bruk av disse sperrene, og sperrene har derfor ikke blitt tatt i bruk i norske fengsler. Nå sier politikere fra flere partier at de vil vurdere lovendringer for å få slike mobiltelefonsperrer inn i norske fengsler.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen