Rommer 4 GB disk

Sharp har lenge betjent sin helt egne nisje i PDA-markedet. Selskapet er nemlig den eneste av de store aktørene på markedet som produserer lomme-PCer med fullt tastatur og Linux operativsystem.

Deres nye modell SL-C3000 følger den vanlige malen, men er også den første PDAen fra produsenten med innebygget harddisk. Disken er levert av Hitachi, og gjør det mulig å lagre hele 4 GB med data på enheten. Det er en førtidobling av de 128 MB med flashminne man fant i forgjengeren.

Den høye lagringskapasiteten burde åpne for en rekke nye bruksområder. Man kan for eksempel lagre rundt 700 sanger i MP3-format eller 50.000 dokumenter i 50 KB størrelse. Det skulle også holde til noen timer med video, og dermed gjøre enheten godt egnet som videospiller.

"Vi har ønsket å integrere en harddisk tidligere, men de har vært for store og tunge", forteller selskapets direktør for IKT-systemer, Hirohide Nakagawa."

Den nye Zaurus-modellen har derimot klart å holde et lommevennlig format. Med sin størrelse på 124 x 87 x 25 mm er den noen cm bredere, men nær like tynn som Nokias 9500 Communicator. Vekten på 298 gram er også helt innenfor det normale i denne sjangeren.

Som vanlig har man utstyrt enheten med en vridbar skjerm. Det betyr at man kan klappe den igjen for å beskytte skjerm og tastatur. I tillegg kan enheten brettes ut som en laptop når man skal skrive, eller man kan vri skjermen helt rundt og bruke den som en vanlig PDA med pekepennen.

Teknologisk flaggskip
Sharp har utstyrt sin nye modell med det meste av maskinvare. Blant annet finner man en av de nye XScale-prosessorene til Intel i enheten, som kjører programmer med en klokkefrekevens på 416 MHz.

Skjermen er også helt i toppklasse. En oppløsning på 640 x 480 punkter fordelt over en 3,7 tommers skjermflate er helt i toppklasse for en håndholdt datamaskin som denne. Det skulle både sikre god oversikt i programmer samt et skarpt skjermbilde.

Som tidligere modeller kommer SL-C3000 med infrarød port, og mulighet for å legge til støtte for trådløse nettverk og Blåtann via SDIO minnekort. Det skal også være mulig å legge til mobiltelefoni-støtte på denne måten, og det finnes blant annet modemkort som legger til full 3G-funksjonalitet.

Sharp selger i utgangspunktet kun Zaurus-modellene sine i Japan, men flere vestlige nettbutikker som Shirtpocket og Dynamism driver med import av de populære enhetene. Vi kan vente de første eksemplarene av SL-C3000 ut i Japan i november, til en pris på rundt 5800 kroner ($730).

Høyoppløselige bilder av den nye enheten er å finne hos japanske ITMedia.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen