Test

Romance & Cigarettes

Nick Murder (James Gandolfini - "Sopranos") og Kitty Kane (Susan Sarandon - "Dead Man Walking") er gift, og Kitty er ei kone av det sjalu slaget. Dette blir ikke bedre når hun finner sin manns noe latterlige vulgære poesi skrevet til sin elskerinne Tula (Kate Winslet - "Titanic"). Nick har med sine tre døtre, sin kone og sine elskerinne mer enn nok å ha orden på. Kvinner er som kjent ikke lett å ha kontroll på. Gjennom filmen følger vi Nick mens hans forvirrede sinn prøver å finne ut hva og hvem han vil ha.

Alternativ tekst mangler
Gandolfini i "velkjent" positur. Foto: Warner Bros Entertainment

Kjent historie

Historien er godt kjent; sinte ektemenn, fristende elskerinner og sjalu koner har vi sett før. Men det er noe med denne filmen som gjør at historien blir overraskende god for det. Her er nemlig grinescener og tankefulle øyeblikk byttet ut med sang og musikk, og noen spesielle dansescener. Nå høres kanskje dette veldig rart ut, men det er utrolig hvor tøft det blir. Noen vil kanskje sammenligne denne filmen med et litt beruset besøk til en karaokebar, og ja, kanskje det er noe av det nærmeste du kommer en kort definisjon. Men det er også en film som knuser alle tidligere musikaldefinisjoner. Den er rett og slett rå og vulgær, men samtidig så genuint god på bunn, at man ikke kan unngå å bli underholdt.

Som seer blir man overrasket av Kate Winslet i rollen som den rødkledde elskerinnen Tula. Med et vulgært ordforråd som ville få Anne Kath. Hærland til å gremmes, er det mye som skal til for å vippe henne av pinnen. Og sannsynligvis vil du nok også lure på hva hun ser i den litt kvapsete Nick (Gandolfini) der hun åler seg over han i meget lettkledd positur. Mens Nick sliter med sitt, er Kitty (Sarandon) stadig på jakt etter kvinnen som har ødelagt ekteskapet hennes, noe som resulterer i en skikkelig cat-fight.

Soundtrack til å dø for

Brennhet og vulgær Winslet. Foto: Warner Bros Entertainment
Brennhet og vulgær Winslet. Foto: Warner Bros Entertainment

Denne filmen er så langt unna noen sjanger du har sett, men likevel så nært. Blandingen mørk humor og musikal har sannsynligvis aldri fungert så godt som her. Med et stjernegalleri av det sjeldne skulle det vel bare mangle. Det er noe befriende med å se Christopher Walken danse med politimenn, og høre Gandolfinis noe skjøre sangstemme i de merkeligste komposisjoner. Denne filmen har nemlig et helt fantastisk soundtrack, og et sett karakterer som er uforglemmelige.

Det er den forholdsvis ferske John Turturro ("Illuminata") som har regissert herligheten, og det har han gjort godt. Navnet som likevel har gjort filmen kjent, er Coen. Joel og Ethan Coen. Med sitt merksnodige karaktergalleri og selvfølgelig Steve Buscemi som den allvitende kompisen, har produsentene nok en gang satt sitt merke på en film. Signaturen er kanskje ikke like tydelig som i Fargo og andre godbiter fra brødrene, men det er tydelig et Coen-navn bak det hele.

Romance & Cigarettes   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen