Rollespill på mobilen

I løpet av de første ti dagene etter lanseringen av rollespillet ”The World of Magic”, lastet mer enn 42.000 koreanere ned spillet til mobiltelefonene sine. Hver dag får de selskap av mellom 3000 og 4000 nye spillere.

Men i stedet for å juble, har det dukket opp en rekke advarsler i media vedrørende avhengighetsproblemer relatert til denne typen spill.

Mer enn en million sørkoreanere er avhengige av nettverksspill, og nå ser myndighetene faren for at enda flere skal bli avhengige, ettersom spillene også blir tilgjengelige på mobiltelefonen.

Utbredt
Om kort tid vil også Koreas største mobiloperatør tilby spillet. For en månedlig sum på rundt 30 kroner får brukerne spille mot andre i den virtuelle verdenen rollespillet.

Og selv om utviklerne i Com2us gleder seg over tilstrømmingen av nye spillere, innrømer de at tendensen til avhengighet allerede gjør seg visende.

- Noen brukere spiller selv midt på natten. De klager over at de vil ha et bredere spillbrett enn det vi har per i dag, sier Park Sung-jin til Korea Times.

- Måten spillet har tatt av på og måten det blir spilt på er over all forventning, sier han.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen