Test

RollerMouse Pro 2

Testresultater

Testresultater

Vi nordmenn benytter mye av tiden foran PC-en og bruken øker stadig.
Felles for mange som daglig har sin arbeidsplass foran skjermen er problemer med slitasjeskader på ledd, sener og muskler, ofte samlet under fellesbegrepet musearm.

Årsaken til problemet er ofte bruken av en tradisjonell mus, der både underarm, overarm og skuldre er i bevegelse. For å avlaste armen kan du benytte deg av spesielt designede løsninger, som for eksempel RollerMouse Pro 2 fra Contour Design. Den har en stiv pris men etter noen dagers bruk er vi ikke i tvil; den tjener sin hensikt selv om prisen her høy.En forlengelse av tastaturet
RollerMouse Pro 2 er et produkt der alle funksjoner til en tradisjonell mus er samlet i et brett. Brettet festes til tastaturet ditt med to armer, og blir dermed en slags forlengelse av tastaturet med avlastningspute for håndleddene og innebygd mus.
 

Dermed blir RollerMouse Pro 2 en slags forlengelse av tastaturet ditt der brettet blir en avlastningspute for håndleddene dine.

Har du laptop bør du heller sjekke ut søstermodellen RollerMouse Free.

I bruk
RollerMouse Pro 2 plugges inn i en ledig USB-inngang på datamaskinen, og installasjonen skjer autoamtisk. Før du begynner å bruke musen kan du justere følsomheten på en liten bryter under enheten. Du kan også justere trykkfølsomheten på muserullen med det oransje hjulet som også er plassert på undersiden av enheten.Det kreves en del tilvenning før du får dreisen på å bruke RollerMouse Pro 2, så litt tålmodighet må ha før du mestrer enheten skikkelig.

Vi hadde ingen i redaksjonen med musearm i skrivende øyeblikk, men etter å ha testet RollerMouse Pro 2 over lengre tid er det merkbart at den letner belastning på både armer og skuldre. Putene som du hviler håndleddene på er dessutten behagelige og akkurat passe harde.Responsen er kjapp når du bruker rulla, men ofte litt nervøs og upresis når du skal markere tekst eller trykke på små detaljer på for eksempel nettsider. For undertegnedes del var det i disse tilfellene enklere å bruke begge hendene på rullen samtidig.

Foruten selve musefunksjonen har RollerMouse Pro 2 en del praktiske knapper plassert under rullestangen. Du har hurtigtaster til kopiere, lim inn, venstre-, høyre- og dobbeltklikk samt et rullehjul for å bla deg raskere nedover på siden.

Apexklinikken i Oslo opplever at ergonomiske produkter hjelper pasientene deres i hverdagen.

- Det hender vi skriver anbefalinger til pasienter med musearm om å ta i bruk slike ergonomiske produkter. Men vi har ingen tallfestet statistikk på effekten ved bruk av slike apparater. Dog har vi fått en del tilbakemeldinger fra pasienter som bruker slike produkter, og mener disse hjelper til og linder plagene dere, forklarer Heidi Prytz, kiropraktor ved Apexklinikken.Konklusjon
Sliter du med musearm vil vi anbefale deg å prøve RollerMouse Pro 2. Det neste negative med løsninger er du må påberegne litt tilvenningstid og en tynnere lommebok.

Finn billigste pris på RollerMouse Pro 2 her  

PS: Det finnes et triks alle kan bruke for å redusere musebruken:
Slik fungerer Windows's hurtigtaster

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen