Test

Rollermouse Pro

RollerMouse

Rollermouse Pro (tastatur følger ikke med)

Contour Design har nettopp etablert seg med en egen underavdeling i Norge. Selskapet har spesialisert seg på å utvikle og selge ergonomiske produkter, med museprodukter som en egen spesialitet. Rollermouse og Rollermouse Pro er det første produktene fra Contour Design som tilbys norske kunder.

Ved bruk av vanlige mus er det spesielt sener i håndledd, albue og skulder det går utover. Symptomene kan komme etter lang tids bruk av tradisjonelle datamus, og skyldes hovedsakelig repetitive bevegelser eller at muskler holdes anspent over lang tid. Typisk er for eksempel at man holder pekefinger over knappen, klar for å trykke, eller at hele hånden løftes opp fra bordet mens man styrer musen.

Men også det å flytte musen frem og tilbake mellom tastatur og mus til stadighet, kan være belastende for armen. Det er ikke så mye man kan gjøre med musesyke, annet enn å slutte å belaste de anstrengte områdene i hånden.

Mange produkter er lansert for å avlaste hånden til folk med musesyke. Vertikale mus, joystick-mus, styrekuler og styreduker er noen slike.


RollerMouse

Diverse ergonomiske styreprodukter

Rollermouse Pro føyer seg dermed fint inn i rekken av ergonomiske produkter som er lansert for å motvirke eller lindre belastningsskader. Ideen bak er en rullepinne, som også kan beveges fra side til side. Denne leses av optisk ved 800 DPI.

Takk til Contour Design som lånte ut et eksemplar til test.

NorLink RollerMouse Pro   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen