Test

Roland Edirol UA-25


UA-25
Roland Edirol UA-25

I løpet de siste årene har det dukket opp rimelige USB-baserte løsninger for semiprofesjonelle, PC-baserte lydstudio. Vi har tatt en titt på Roland Edirol UA-25, som har vært på markedet siden høsten 2004.

Løsningen støtter ASIO low latency, 24-bits-opptak, har multiinnganger for både ubalansert, balansert jack og XLR-kabler. XLR-kontaktene har egen phantompower, noe som gjør at inngangene blir veldig fleksible. Man kan plugge i alt fra gitarer til de aller fleste typer studiomikrofoner. Til slutt er hele kortet bygd inn i aluminum, noe til en viss grad skjermer for elektronisk forurensning fra andre elektroniske duppeditter.

Bærbare lydstudio koster ikke skjorta lenger, og i dag står vi ved et skille mellom den eldre generasjonen USB 1.0-baserte lydkort, som kan ta opp 48 kHz stereo i full duplex-modus, og de USB 2.0-baserte løsningene som kan ta opp med samplingsrater opp til 192 kHz, og som gjerne har flere inn- og utganger. Mens sistnevnte enda ligger mye høyere i pris, kan man likevel gjøre gode opptak med et USB 1.1-lydkort.

Det kan også være på sin plass å nevne hva UA-25 ikke er. Kortet er ikke beregnet for dataspill eller produksjon av surround-lyd. Kortet støtter ikke noe form for lydmodulering (som f.eks. EAX), og har heller ikke innebygd synth for midi-avspilling. Det følger ikke med noen mikrofon eller kabler. Man må med andre ord ha en del tilleggsutstyr for å kunne gjøre nytte av funksjonene som ligger i kortet.

Takk til Procom.no som sendte oss test-eksemplaret.

Roland EDIROL UA-25   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen