Røde tall for Nvidia

Nvidias Jen Hsun Huang ser lyst på fremtiden
Nvidias Jen Hsun Huang ser lyst på fremtiden

Det har vært flere skjær i sjøen for Nvidia i det siste. Geforce GTX 280 solgte på ingen måter like bra som Nvidia hadde håpet og trodd, dermed måtte en solid prisreduksjon til. I følge Jen-Hsun Huang, president og CEO i NVIDIA, skal dette skyldes AMD la seg på en vesentlig mer aggressiv prislinje enn det Nvidia hadde regnet med.

Som om det ikke var nok ble det er oppdaget et problem med Nvidias grafikkbrikker i flere bærbare datamaskiner. Denne feilen ble beregnet å påføre kostnader på rundt 750 millioner til 1 milliard norske kroner.

Nvidias aksjekurs har naturlig nok dalt ganske bra. I 2006 hadde man en topp på rett over 60 USD, i løpet av siste uken har den så vidt vært nede på titallet. De siste dagene har den likevel steget bra igjen, med en oppgang på 10,75 prosent i løpet av gårsdagens børsdag i USA.

Inntjeningen gikk ned fra 935,3 millioner USD i tilsvarende periode i fjor til 892,7 millioner USD for andre kvartal i år. Selve tapet var på 120,9 millioner USD. Nvidia ser likevel ikke mørkt på situasjonen, og det gjør tydeligvis heller ikke de som har handlet Nvidia-aksjer de siste dagene. Jen-Hsun Huang melder at de nødvendige skritt med hensyn til prissetting er gjort og at de har et såpass gode produkter at tallene atter skal bli grønne igjen innen nåværende kvartal er over.

(Kilde: Dailytech)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen