(Bilde: Infinity Ward)

Røde Kors vil straffe spillere som begår krigsforbrytelser

Vil samarbeide med spillutviklere om straffetiltak.

Den internasjonale Røde Kors-komiteen er ikke overraskende lite begeistret for krigsforbrytelser, og det gjelder også digitale former. Organisasjonen ønsker nemlig å samarbeide med spillutviklere framover, for å la spillere føle konsekvensene hvis de deltar i handlinger som strider med Genève-konvensjonen på de virtuelle slagmarkene.

Røde Kors har ikke uttalt nøyaktig hvilke konsekvenser organisasjonen ønsker å innføre i spill, men at spillere i hvert fall ikke bør belønnes. Spillere som avstår fra å oppføre seg dårlig, burde derimot få belønning.

Medsoldater setter ned foten

Bohemia Interactive, som blant annet har skapt krigsspillet Arma II, er den første utvikleren som har blitt med på Røde Kors' prosjekt. Én av ideene deres går ut på at dine medsoldater vil angripe deg hvis du skyter på sivile i det kommende Arma III.

Røde Kors understreker at de ikke ønsker å involvere seg i debatten om vold i dataspill, og at å fjerne digitale krigsforbrytelser heller ikke er ønskelig, ettersom de faktisk forekommer i den virkelige verden.

Poenget med initiativet er heller å gjøre spillere mer oppmerksomme på problemstillingen, og at krigsforbrytelser ikke blir en triviell ting.

Over til noe hyggeligere:
Se den vakre timelapse-videoen fra GTA »

(Kilde: The Verge)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen