Rocka åpning

Alternativ tekst mangler
Foto: Raymond Julin

Klokken 16:15 åpnet det norske hardcore-bandet Torch årets quart-festival. Som vanlig var det ganske få folk på åpningskonserten men det tok seg raskt opp utover kvelden.

Totalt har det blitt solgt 45000 billetter til årets quart. Festivalen la også ut 200 ukespass og 300 dagspass klokken 11 på tirsdagen for å bekjempe billethaiene.

Varmt

Det har vært svært varmt på quartens første dag, noe det også er meldt for hele festivalen. Røde kors stiller med gratis vann på flere sentrale steder på området så deltakerne kan fylle på med annen veske enn øl.

Aggresivt og intenst

Torch leverte en bra prestasjon foran de få som hadde funnet veien. Bandet klarte aldri å skape det store livet blant publikum men åpnet festivalen med en konsert full av intesitet. For de som ikke liker bandet eller sjangeren fra før fremstår nok bandet som noe vell hardt og brutalt, og for de som liker hard musikk så ble det hele noe repetivt. Tidligere år har det vært litt mer ukjente band som har stått for åpningen og det var litt savnet i år. Band som Cadillac har tidligere tatt pusten fra de som rekker første konsert. At dette er et bra liveband er det liten tvil om, de ble bare litt utilpass, noe som må skje når et slikt band spiller under disse forutsetningene.

Se flere bilder fra Torch-konserten i vårt galleri.

Australsk kvartett

Alternativ tekst mangler
Andrew Stockdale fra Wolfmother

Neste band som entret scenen i Bendiksbukta var australske Wolfmother. Bandet har fått mye positiv omtale i det siste etter å ha sluppet sin første fullengder. Her fikk vi servert tre kvarter med musikk som minner mer om 70-tallets rock enn dagens. Gutta leverte en energisk opptreden og klarte i bedre grad å få med seg publikum. Dette er et band vi nok får høre mer av fremover og de gjør seg ikke bort på en scene. Låten "Woman" ble servert i en innpakning noe ulik det man hører på platen. Det hele kan best oppsummeres som real syrerock. De strakk strikken akkurat langt nok til at den sprakk og klarte med nød og neppe å mestre det. Alt i alt var det en riktig så bra konsert og det kommer nok mer spennende fra den kanten i årene fremover.

Alternativ tekst mangler
Brian Molko (Placebo)

Intetsigende Placebo

Et av kveldens høydepunkter, og for mange sikkert også et av festivalens høydepunkt var Placebo. Veteraner med over 10 års fartstid på baken, fremdeles aktuell med det relativt nye albumet "Meds" som fikk gode kritikker. Det lå til rette for en god konsert, men det hele ble veldig intetsigende. Rett og slett helt gjennomsnittlig og transparent. Nå skal det sies at knallvær og stekende sol ikke er den rette settingen for Placebo og dette påvirker nok hele stemningen. Materialet er godt og bandet er rutinerte men det sprudler enkelt og greit ikke slik man håpte.


Mektige Tool

Tool slapp nylig albumet "10 000 Days" som fikk skryt fra de fleste hold. Kulturo ga den 9. Når de i tilleg er et band med stor fanskare og et band med mye kvaliteter så var alt duket for en hyggelig avsluttning for quartens åpningsdag. Og Tool skuffet ikke, de kjørte et 1 time og 15 min. langt sett til ellevill jubel fra publikum. Tool gjør ikke mye av seg på scenen og regnes på mange måter som et noe sært band, men de tar igjen det aller meste gjennom et fantastisk låtutvalg og talent. Musikken ble krydret med visuelle effekter i form av 4 store lerreter som kjørte filmsnutter og animasjoner som de bruker i musikkvideoene. Det låt rett og slett gjennomført og utrolig velkomponert, da får det så være at gjengen gjør lite av seg på scenen.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen