Test Roccat Savu

Roccat Savu ligger godt i hånden. (Bilde: Niklas Plikk, Hardware.no)

Sjarmerende liten lettvekter-mus

Roccats nye spillmus er god i bruk, men lider av et par mangler.

Roccat er kjente for å levere veldig solid og forståelig programvare til produktene sine, og Savu er intet unntak. Etter å ha registrert oss og knotet litt rundt på nettsidene til den tyske produsenten, fikk vi lastet ned de siste driverne til musen.

Programvaren er langt mindre skremmende ved første øyekast enn den er hos for eksempel Sentinel Advance 2, og lar oss enkelt og raskt stille inn på de innstillingene vi bryr oss mest om.

Menyene er svært enkle og oversiktlige.
Menyene er svært enkle og oversiktlige.

Nyttig funksjonsknapp

Programvaren lar deg enkelt sette opp hva du vil at de ulike knappene skal gjøre. Mye av fokuset til programvaren ligger også på den ene tommelknappen på musen, som Roccat kaller Easy-Shift[+]-knappen. Easy-Shift blir brukt av både tastaturene og musene til Roccat, og ved å trykke og holde den inne, får du ekstra funksjoner på alle de andre knappene på musen.

Dermed får du plutselig dobbelt så mange knapper å programmere, og på grunn av plasseringen av knappen ved tommelen er det veldig enkelt å benytte seg av alle knappefunksjonene.

Foto: Niklas Plikk, Hardware.no

Godt standardoppsett

Standard-funksjonene Roccat har satt opp til musen fungerer veldig godt, og var lette å venne seg til. Holder vi inne Easy-Shift-knappen blir venstre og høyre museknapp brukt til å navigere fram og tilbake i nettleseren, mens musehjulet blir brukt til å starte og stoppe musikk, og volumet hvis man skroller.

Er man ikke fornøyd med dette oppsettet kan man endre det akkurat som man vil. Dette kan være en fordel, ettersom musen for eksempel ikke har noen dedikerte knapper til å endre DPI-en. Dette har blitt standard på mange andre mus, da ulike spill gjerne krever ulike innstillinger, og å bytte raskt mellom de kan være svært nyttig. Vi satte opp knappene til å la oss bytte DPI-modus ved å skrolle på musehjulet.

Her dukker imidlertid ett av begrensningene til Savu opp. DPI-en er forhåndssatt på fire ulike nivåer, og kan ikke endres. Du må velge imellom DPI på enten 400, 800, 1600 eller 4000. For å være en dedikert spillmus er dette litt skuffende, og mange som er vant til å spille på en med en annen DPI enn dette, vil nok ikke trives like godt.

For vår egen del hadde vi gjerne spilt med en DPI på rundt 2000, men 1600 fungerte også greit. 4000 blir imidlertid hakket for mye, med mindre vi skrur ned sensitiviteten i Windows. Det er imidlertid ikke å anbefale.

Les også: Slik stiller du inn spillmusa riktig

Ekstrafunksjoner

I tillegg til de å kunne stille inn knappefunksjoner, kan du også endre på lyset på baksiden. Du kan velge imellom 16,8 millioner farger, og de fleste bør kunne finne en farge som matcher resten av spillutstyret på pulten.

Roccat har også en egen prestasjonsfane i den medfølgende programvaren, som fører statistikk over alt du gjør med musen din. Den registrerer hvor mange klikk du gjør, hvor mye du beveger musen, og hvor mange ganger du bruker ulike funksjoner. Etter at du har brukt musen en stund vil du låse opp prestasjoner (achivements), som blir annonsert av en småirriterende stemme over høyttalerne.

Hurra, vi har trykket en arbitrær mengde ganger! .
Hurra, vi har trykket en arbitrær mengde ganger! .

Den samme stemmen går forøvrig igjennom i alle funksjoner du gjør med musen, slik som å endre på DPI-en eller lydvolumet. Det tok ikke lang tid før vi skrudde av dette, da vi ikke orket å høre noen skrike inn i ørene våre hver gang vi justerte musikkvolumet.

I bruk

Så fort alle knappene er satt opp fyrer vi opp et par spill, for å se hva Savu duger til. Musen er langt lettere enn mange andre mus, og langt lettere enn Sentinel Advance II-musen vi nettopp hadde inne til test. Med en vekt på bare 90 gram flyr den lille musen over musematten. Det tok litt tid å bli vant til den fjærlette vekten, men etterhvert begynte vi å sette pris på den helhetlige følelsen musen ga oss.

Den er svært responsiv, knappene gir akkurat riktig tilbakemelding når vi trykker på de, og den rue overflaten på sidene gjør den svært god å holde på. Det er nok ikke en mus som passer for veldig store hender, men hos oss ble den satt stor pris på. Tommelknappene er også ypperlig plassert, og Easy-Shift-knappen er alltid lekende lett å ta i bruk.

Bakenden kan lyse i hvilken farge du vil.
Bakenden kan lyse i hvilken farge du vil.Foto: Niklas Plikk, Hardware.no

Vi prøvde ut musen til flere spill, og selv om DPI-en var begrenset til 1600 (4000 ble for mye), fungerte det veldig godt. Ettersom musen er såpass lett sklir den elegant over musematta, og vi ble fort vant til å flytte hånden et par milimeter ekstra.

Som sagt er knappene også svært gode å trykke på, og i spill som Starcraft 2, Diablo 3 og League of Legends er det greit at musen er god å trykke på, da du gjerne trykker flere hundre ganger i minuttet. Sensitiviteten ser selvfølgelig også et viktig punkt, og selv om det er en optisk sensor som registrerer bevegelsene til musen, var den usedvanlig nøyaktig og leverte glatte, gode bevegelser.

Følg med til neste side, for å lese vår endelige vurdering.

Roccat Savu   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen