Test Roccat Kone Pure og Roccat Hiro

Roccat har fornyet sin populære spillmus

Vi har testet den smått legendariske Kone-arvtager.

Den tyske spillutstyrsprodusenten Roccat er ingen nykommer på markedet. I år markerer Roccat femårsjubileum for deres første mus, Kone, som vi testet i 2008. To år senere fikk musen en overhaling under navnet Kone[+], og sent på fjoråret kom enda en ny versjon, Kone XTD.

I dag skal vi kikke på musens nyeste etterfølger, nemlig Kone Pure. Den skal være en fysisk mindre og funksjonsmessig nedtonet versjon av Kone XTD.

IMG_3003.

All nødvendig funksjonalitet skal allikevel være på plass, og i følge produsenten måler musen 91 prosent i størrelse av den dyrere storebroren Kone XTD.

La oss se hva Kone Pure byr på:

Spesifikasjoner: Roccat Kone Pure
 
Sensor
"Pro-Aim R3"-laser, 8200 DPI
Antall fysiske knapper
7 knapper
Innstillingsmuligheter
Alle knapper er programmerbare, profiler med fem DPI nivå
Lys
Roccat-logoen kan lyse i alle regnbuens farger 
Tilkobling
1.8 meter flettet USB 2.0 kabel
Vekt
90 gram, ikke justerbar
Ekstra
Profiler lagres på selve musen

Lystige farger

kone pure colors.
Musen leveres i spenstige farger.
Foto: Roccat

Eksemplaret vi tester i dag har sideflatene farget i oransje, men både blått, hvitt og rødt skal være tilgjengelig. For de som er interessert i en mer anonym mus, leveres den også i standardfargen som er helt sort.

Musen er bygget i plast, av en type som vi mener er svært behagelig under bruk. Overflaten er særdeles myk og behagelig, og man kjenner stor forskjell fra den mer harde plasttypen som brukes på de fleste andre mus.

I området hvor man hviler håndflaten er det plassert en stor Roccat-logo, som kan lyse i alle regnbuens farger. Man har dermed litt valgfrihet angående musens utseende, men velger du den sorte versjonen og deaktiverer belysningen, vil den gli usett inn på de fleste kontorpulter.

Kompakt og solid

Konsktruksjonen er upåklagelig, og musen gir inntrykk av å være både kompakt og velbygd. Roccat lover store ord om at produktet skal være laget for å vare lenge, og selv om vi ikke har mulighet til å etterprøve Roccats påstand, virker det som en solid mus.

IMG_3002.

På utsiden av musen er det lite å finne utover knappene som forventes på en spillmus. I tillegg til de to tommelknappene, har man knapper for justering av sensitivitet plassert bak rullehjulet. Selve rullehjulet er plassert litt langt bak, og dette i kombinasjon med musens beskjedne størrelse gjør den uegnet for folk med store hender. Den er heller ikke symmetrisk, og passer dermed ikke for venstrehendte. 

Heftig innmat

IMG_3008.
En lasersensor med 8200 DPI ligger gjemt på innsiden.

I tråd med sine forgjengere, er innmaten til Roccat Kone Pure nok en gang oppgradert og ikke til å kimse av. Lasersensoren leverer en oppløsning på 8200 DPI, noe som er på høyde med de beste spillmusene på markedet. Hvorvidt de fleste har bruk for så høy sensitivitet kan diskuteres, men oppløsningen bør ihvertfall indikere at musen er tilstrekkelig nøyaktig.

I tillegg til dette finner man en egen prosessor med det heftige navnet 32-bit Turbo-Core V2, samt en halv megabyte med minne. Hvilke spesifikke oppgaver prosessoren tar seg av er det ikke lett å spore opp, men mest sannsynlig holder den styr på sensitivitetsinstilling, makroknapper og denslags.

Profilene man lager i programvaren til Roccat blir lagret på selve musen, og kan dermed nyttes hvor enn musen plugges inn. Dette er en kjekk funksjon, da man slipper å justere løftehøyde og sensitivitet på nytt om man flytter musen mellom forskjellige maskiner. 

Følg med til neste side, så ser vi på hvordan musen er å spille med »

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen