TEST: Robust turkamerat
Test

Robust turkamerat

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Testresultater

Positive ting Solid og vannavvisende, innebygd FM/AM radio.
Negative ting Svakt lydtrykk på avstand, ingen fjernkontroll eller ekstrafunksjoner.0

Testresultater

Positive ting Solid og vannavvisende, innebygd FM/AM radio.
Negative ting Svakt lydtrykk på avstand, ingen fjernkontroll eller ekstrafunksjoner.0
Tivoli Audio har lenge vært på markedet med anerkjente produkter. Med sin litt «retro» design, er det også svært mange som synes at Tivoli både er en fryd for øyet i tillegg til for øret.

Klassisk retro
Designet på iPAL er i så måte klassisk Tivoli Audio, med analoge skruknotter for innstillingene og en tettbygd, robust kasse. Den veier godt under kiloen, og det gjør den til en turkamerat som er lett å bære. Tivoli kaller den for «vannavstøtende», og det er den eneste fabrikanten som tør å love noe slikt. Den er dermed svært godt egnet til å ta med seg ut, uten at det er nødvendig å være redd for at den skal bli ødelagt av den minste ytre påvirkning. Bærevesken (ekstrautstyr, omlag 300 kroner) bidrar til ytterligere beskyttelse av enheten.

iPAL er et av de få høyttalersettene vi har med i denne testen som ikke har iPod dokking, til tross for at navnet antyder noe annet. Den eneste måten å koble til MP3-spilleren, er ved hjelp av en ledning som kobles til Line-inngangen (AUX) på baksiden.

De eneste tilkoblingsmulighetene i tillegg, er en hodetelefonutgang og en inngang for 12 Volt ladestrøm. Denne gjør at man kan koble høyttaleren til 12 Volt i bil, båt eller campingvogn når de opptil 16 timene med batterilevetid som fabrikanten oppgir, er forbi.

I tillegg til å fungere som en ekstern høyttaler for en MP3-spiller, har Tivoli iPAL innebygd både FM og AM radio. Den har en teleskopisk antenne på baksiden for radiomottaket. Kanalvalget gjør du med den store kontrollknotten på forsiden av høyttaleren, i sann analog Tivolitradisjon. Radioen gjør at høyttaleren får flere bruksområder, slik at den er like naturlig på altanen eller hytta til morgenkaffen, som for kun å levere musikk fra MP3-spilleren din. Det følger ikke fjernkontroll med Tivoli iPAL, men det gjør ingenting, for du skal ikke være så langt unna:

Lydkvalitet

Tradisjonelt er Tivoli Audio anerkjent som en fabrikant som lager lydprodukter med god kvalitet. De er slett ingen høyende-fabrikant for de audiofile, men det er svært mange som lar seg begeistre av lydkvaliteten som Tivoli leverer med sine produkter. Vi ble derfor litt skuffete da vi satte den i gang utendørs.

Det virker som iPAL er svært avhengig av å ha innendørsakustikk å jobbe sammen med, for utendørs fikk vi kun ordinær lyd ut av høyttaleren. Dette gjør seg særlig gjeldende når vi går noen meter bort fra høyttaleren, da blir lydnivået altfor svakt. Om vi forsøker med å skru opp volumet oppnår vi kun en skjemmende forvrenging. Ettersom iPAL bruker hodetelefon-utgangen til MP3-spilleren, må man også huske på å være forsiktig med volumet på spilleren, for å unngå forvrenging.

På nært hold er lyden adskillig bedre. Rockemusikk gav oss en litt skarp diskant, mens resten av lydbildet er godt nok. Både akustisk jazz og elektronisk musikk ble gjengitt med et naturlig lydbilde som var både rent og detaljert. Mellomtonen er fyldig uten bli ullen og dominerende, noe som vi er fornøyde med.

Konklusjon
Tivoli Audio iPAL er en robust turkamerat som tåler røffere behandling enn de fleste. Dette alene gjør den best til å ta med seg på stranden. Her er den utelukkende egnet for å høre på når man ligger pal på strandmadrassen, for du skal ikke mange meterne unna før lyden er så svak at den er mer bakgrunnsstøy enn underholdning.

Den innebygde radioen er kjekk å ha når du vil ha nyhetene eller lurer på trafikkmeldingene når du skal hjem igjen. Prisen på drøye femten hundre kroner gjør at iPAL plasserer seg midt på treet her.


Oppsummering
Produkt: Tivoli Audio iPAL
Pris: 1 529 kroner
Design: 7.9/10
Funksjoner: 3.4/10
Lydkvalitet: 4.3/10
Pris: 5.0/10

Data:
Fysiske mål: 94 x 158 x 99 mm
Vekt: 0.9 kg
Batteriløsning: Oppladbare / 12 V inngang
Innganger: Line in
Utganger: HodetelefonerNorges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen