Robust tøffing fra Ricoh

Ricoh G700 burde tåle en støyt.
Ricoh G700 burde tåle en støyt.

Ricoh har annonsert det vann- og støvresistent kompaktkameraet G700, som er lagd for å yte selv under vanskelige omstendigheter, ifølge produsenten selv. Kameraet skal blant annet ha vært gjennom tester etter mal fra det amerikanske forsvarsdepartementet, og vil påstått tåle fall på opptil 2 meter. Som nevnt tåler beistet også vann, og overlevelsestiden er satt til to timer under overflaten ned til fem meters dyp.

På den tekniske siden er G700 utstyrt med en 12 megepikslers bildesensor, og en 3 tommers skjerm som har VGA-oppløsning, eller nærmere bestemt 640x480 piksler. Objektivet har en brennvidde som strekker seg fra 28 til 140 mm. Om du sliter med selv å finne balansen, fortvil ikke, for kameraet har nemlig et innebygd elektronisk vater som hjelper deg å unngå skeive bilder.

I situasjoner der bilder har en tendens til å bli litt skrå, både med og uten elektronisk vater, er det kanskje greit at kameraet også er resistent mot etanol – bedre kjent som kjemikaliet som gjør voksenbrus til voksenbrus. Klor er heller ikke noe problem, så G700 kan også tas med til bassengkanten. Eventuelt er en del av Ricohs målgruppe institusjoner hvor desinfeksjonsmiddel, ofte bestående av etanol eller klor, blir flittig brukt – for eksempel sykehus.

Men sikkerhet er ikke prioritert kun på kameraets maskinvare; SD-Worm er også støttet, en type minnekort som kun kan skrives til én gang. For de paranoide i blant oss er det også mulig å låse hele kameraet, eller sperre for visning av bilder, ved hjelp av passord.

Ricoh G700 vil bli sluppet på det japanske markedet 10. september, men når/om den kommer til Norge og en eventuell pris er foreløpig ukjent. Forløperen, G600, er dog priset fra 3224 norske kroner og oppover.

Les også: Ricoh forbedrer sin CX-serie

Les også: Ricoh CX3 - 120 bilder på ett sekund

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen