Robotvegg gir deg fire rom i ett
Teknofil
(Bilde: MIT)

Robotvegg gir deg fire rom i ett

Du trenger bare å vifte med hånden for å forvandle soverommet til en stue.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Boligprisene stiger jevnt og trutt, og stadig flere av oss blir nødt til å flytte inn i mindre leiligheter enn vi kanskje hadde regnet med. Nå har forskere i forskergruppen Changing Places hos det velrenommerte universitetet MIT i USA laget en robotvegg, som kan være løsningen for deg med en bitteliten leilighet. 

Tryller frem både en seng og et bord

Den avanserte veggen heter RoboWall, og er skapt for å la deg utnytte din bittelille leilighet til det fulle. Ved første øyekast ser produktet ut som en boks omtrent på størrelse med et digert klesskap. 

Ved å vifte med hånden kan veggen blant annet dytte ut en seng du kan sove i, et spisebord med en benk du kan sitte på, eller en skrivepult du kan jobbe ved. Skulle leiligheten være bygd med RoboWall i tankene kan oppfinnelsen fungere som en flyttbar skillevegg. Dette vil gjøre at de to rommene på hver side av RoboWall kan gjøres både større og mindre ved å dytte rundt på RoboWall. Ikke dumt hvis du har en énromsleilighet. 

Styres med hånd eller stemme

MIT-studentene har stappet produktet fullt av ulike lys og sensorer, slik at du kan styre dem med enten stemmen eller håndbevegelser, og lyset i rommet justerer seg etter hvilket modus du setter den i. Med en medfølgende mobilapp kan du også styre hvordan rommet skal se ut, og sette igang et lysshow for heftige studentfester. 

RoboWall er hovedsakelig ment for splitter nye leiligheter som kan bygges med veggen i tankene, men ifølge Changing Places kan også eldre leiligheter utstyres med robotveggen. 

Sjekk ut konseptvideoen nedenfor for en gjennomgang av den avanserte skapningen: 

 

Er du lei av at boligen din aldri beveger på seg? 
Denne tekno-husbilen er mer nyttig enn de fleste husstander »

(Kilde: MIT via Cnet)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen