ExoHand gjør deg supersterk

Teknofil Robothånd gjør deg supersterk

ExoHand gjør deg supersterk

Robothånden kopierer dine bevegelser.

Her er en robothånd som er både like fintfølende som en menneskehånd og like kraftig og voldsom som en nådeløs maskin. Det tyske robotselskapet Festo står bak hånden som de har gitt navnet ExoHand, melder Geek.com.

ExoHand kommer i to deler. Den første delen er slags hanskeapparat, mens del nummer to er selve robotarmen. Et menneske tar i bruk hansken og beveger hånden sin på en naturlig måte, mens robothånden kopierer bevegelsene ned til hver minste detalj.

Går begge veier

En enestående egenskap ved ExoHand er at kommunikasjonen går begge veier. Berøringsmessige tilbakemeldinger i hansken lar brukeren føle hvor mye kraft som blir brukt på objekter robotarmen tar tak i.

ExoHand benytter seg av åtte lufttrykksorganer på hver finger. Dermed kan hver finger simulere menneskelige bevegelser. Hvert ledd i fingrene bidrar til å etterlikne håndstillingen til den menneskelige brukeren.

Kombinasjonen av taktile følelser og nøye etterlikninger gjør at aktiviteter og operasjoner med robotarmen blir mer presise enn liknende alternativer.

Mange nytteområder

Festo tror at ExoHand kan bli brukt der repetitivt og monotont arbeid skaper plager og skader for mennesker. I tillegg kan robothånden for eksempel benyttes i farlige situasjoner som i forskningslaboratorier. Andre nytteområder er rehabilitering av pasienter rammet av slag eller hjerneskade.

Foreløpig er ExoHand en prototype og proof of concept, men hvem vet hvor raskt slik teknologi blir tilgjengelig i større skala?

Sjekk ut robothånden på videoen nedenfor:


Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen