Roboter ansatt på sykehus

Roboter ansatt på sykehus

På Aizu sentralsykehus i AizuWakamatsu nord for Tokyo, kan du nå bli møtt av en robot i resepsjonen. Ytterligere to roboter er ansatt som portnere, så du kan også få hjelp til å bære veska di.

- Vi ønsker å vise hvordan et fremtidig sykehus kan bli seende ut. Reaksjonene hos folk flest er ganske positive, sier Nasoya Narita ved Aizu Sentralsykehus til AFP.com.

Ikke gratis
Det er den japanske robotprodusenten Tmsuk Co. Ltd som har produsert de tre hjelperne. Prislappen er på 508 000 dollar, altså rundt 3,3 millioner norske kroner.

Portner-robotene er 1,5 meter høye og triller rundt på sykehuset på to hjul. I tillegg til å bære vesker, kan de følge folk til riktig sted. Roboten i resepsjonen ønsker folk velkommen og svarer på en del vanlige spørsmål.

Roboter til de eldre
Asia er klart verdensledende når det gjelder utvikling av Roboter. I Sør-Korea jobber for tiden hundrevis av forskere med å utvikle en robot som skal hjelpe eldre mennesker. Når disse er ferdige, vil de ifølge Yahoo News kunne holde oversikt over helsen til en eldre person.

De skal blant annet kunne måle blodtrykk og hjerterytme, samt tilkalle hjelp hvis det er dramatiske verdier. Robotene skal også kunne hjelpe til med daglige gjøremål, som å dekke på og rydde av bordet eller ta oppvasken.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen