Roboten som skater

Lyst til å lære deg å stå på skateboard? Nå får du kjøpt en robot som kan vise deg det grunnleggende; nemlig å holde balansen mens du sparker deg frem på brettet.

Plen Skate Boarding Robot er en liten robot som kan bestige et rullebrett og faktisk holde balansen mens den sparker fra. Plen er ikke høyere enn 23 cm, og veier 700 gram. Skater-roboten klarer kunststykket å holde balansen ved hjelp av en treaksers akselometer, uten at vi skal prøve å utbrodere hva dette faktisk er.

I motsetning til skatere av kjøtt og blod klarer ikke Plen å dra mange triks på brettet sitt, men roboten har blitt lært opp til å ta en liten wheelie, altså å kjøre på bakhjulene til rullebrettet.

Om du vil ta kontroll på Plens bevegelser, lar roboten seg programmere via PC-ens USB-port. Du kan dessuten styre Plen direkte via en mobiltelefon med blåtann. På et fulladet batteri kan Plen bevege seg i 25 minutter.

Om du ikke er så glad i skatere, kan det være greit å få med seg at Plen også kan stå på rulleskøyter.

Om du vil ha deg en skaterobot, bør du kjappe deg. Det er bare produsert 50 eksemplarer, som selvsagt bare kan kjøpes i Japan. Prisen er på rundt 13500 kroner ( 262500 yen), mens flyet tur/retur Japan koster deg rundt 25000 kroner.

(Kilder: Engadget.com, Newlaunches.com)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen