Roboten som lager pannekake

Annonsør­innhold
Les hele saken »
Foto: AFP BB News
Foto: AFP BB News

For noen er det drøm, men for de færreste blir nok dette virkelighet med det første. Men det japanske selskapet Yaskawa Technology har nå tatt oss alle ett skritt nærmere drømmen om å slippe å løfte en finger for å få maten på bordet.

Yaskawa har nemlig klart å programmere roboten MotoMan SDA10 til å lage en japansk pannekake (Okonomiyaki). Gjennombruddet ble demonstrert på messen Next-Generation Robot Fair i Osaka nylig.

Den tradisjonelle japanske retten er kanskje ingen rett for proffene, men den er vesentlig mer avansert enn det vi i Norge kjenner som pannekake, den minner nemlig noe mer om omelett. Ifølge rapporter skal roboten ha satt sammen hele retten fra bunnen av, noe som inkluderte smør, egg, ost og kål, før pannekaken ble perfekt stekt på begge sider.

Roboten har hele sju ledd i hver arm, og i hver hånd kan det holdes opp til 10 kg, mens de rekker 1 meter ut fra kroppen.

Om roboter har en fremtid innen restaurantnæringen gjenstår enda å se, men med sitt menneskelige utseende er det flere oppgaver denne kan brukes til. Blant annet har den klart å sette sammen et digitalkamera, samt ta et bilde for sjarmens skyld, noe du kan se i filmen nedenfor.

(Kilde: Reghardware)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen