Roboten som danser

Robotfrelste gråt store krokodilletårer da Sony vedtok å legge ned sin AIBO-divisjon tidligere i år. Dermed forsvant muligheten til å få seg en ikke-røytende, ikke-siklende og ikke-luktende hundevalp. Og for mange enda verre, dermed forsvant muligheten til å få seg avanserte robotleker i det hele tatt.

Nå er imidlertid redningen her, og den kommer i form av en 12 tommer høy, menneskelignende robot dekket av gulloksyderte metallplater, drevet av 16 HSR-8498HB servostyringer spesiallaget for Robonova av det japanske firmaet Hitec. De midtre delene av roboten er laget av en spesiell form for hardplast som beskytter ømfintlige deler og batteriet fra knall og fall. Robonova er med andre ord bygget for litt mer enn bare dølle teselskap og lek i dukkehus.

Med en prislapp på over 6 000 kroner er Robonova ingen billig lekekamerat, men roboten gir til gjengjeld en oppvisning de færreste har sett maken til fra en robot. Robonova kan nemlig gå, løpe, danse, vise frem kampsport og kanskje mest imponerende av alt, stupe kråke. En eksempelvideo fra Japan viser tydelig hva Robonova er god for.

For å få strøm til stuntene sine har Hitec supplert roboten med et 5-delers NiMH oppladbart batteri som skal kunne levere en hel time med sprell fra Robonova.

Roboten, som selges i en amerikansk nettbutikk, har en relativt stiv pris på 1,299$, tilsvarende hele 9000 norske kroner. Syns du dette er i meste laget tilbyr nettbutikken Robonova som byggesett, da til en pris på rett under 7000 kroner. Så om savnet etter AIBO skulle bli for stort, så fins det i alle fall en trøst tilgjengelig for dem med et par tusenlapper ekstra i lommeboken.

(Kilder: YouTube, Übergizmo)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen