Roboten DRU skal levere pizza
Teknofil
(Bilde: Domino's New Zealand)

Roboten DRU skal levere pizza

Robotrevolusjonen har begynt for fullt på New Zealand.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Før verdens roboter allierer seg og gjør menneskeheten til slaver, eller verre, er det slik at de vil ta jobbene fra fra oss.

Og med utviklingen som skjer innen selvkjørende biler, burde gjengen i transportbransjen kikke seg nervøst over skulderen. I hvert fall de av dem som jobber som pizzabud på New Zealand.

For der har pizzakjeden Domino's bestemt seg for å teste ut pizzautkjøring på en ny måte, da med en robot de kaller DRU – Domino's Robotic Unit. Denne skal rulle rundt på sine fire hjul i hovedstaden Wellington og levere hva som forhåpentligvis vil være rykende ferske pizzaer til kundene.

Grei rekkevidde

DRU er litt under en meter høy og utviklet i Australia. Den skal ha en leveringsradius på drøye 30 kilometer – forutsatt at den er fulladet.

Domino's World First Autonomous Pizza Delivery Vehicle

Meet DRU - The newest team member to join the Domino's family! He's the world's first autonomous pizza delivery vehicle!DRU has a passion for delivering piping hot meals and a nice warm smile to customers. While he won't be taking to the streets tomorrow, he is enjoying his early progress as a prototype and giving customers a glimpse into the future of what is possible.We're excited to welcome DRU into the team and we're sure you'll love getting to know him and his cheeky personality!#DRU #DominosNZ #MoreThanJustPizza #TheFuture #GameChanger

Posted by Domino's New Zealand on 17. mars 2016

Bortsett fra dette, vet vi egentlig ikke så mye om selve roboten. Den har selvfølgelig dugelig med sensorer for å sikre trygg navigering, og forhåpentligvis har den innebygde varmeelementer for å unngå at kunden får en kald pizza.

Hvorvidt roboten har en måte å maskere pizzaduften på for å unngå innpåslitne løshunder er et annet spørsmål.

Foto: Domino's New Zealand

Uansett er i det minste den newzealandske regjeringen positivt innstilt til den gryende robotrevolusjonen.

– Dette er en spennende mulighet for New Zealand... de tolv siste månedene har jeg aktivt og aggressivt promotert New Zealand som en «testbenk» for å prøve ut nye transportteknologier, kunne ministeren for transport, Simon Bridges, fortelle AFP.

Det er for øvrig ikke bestemt akkurat når DRU skal settes i full sving, og vi kan nok heller ikke forvente å se slike pizzabudroboter rullende rundt i Norge med det første.

– Domino’s ønsker å være ledende innen all QSR-teknologi (quick service restaurants, red.anm.) og dette er helt klart en del av det. Men akkurat nå er dette bare et konsept som testes ut og vil videreutvikles før det tas noen beslutning om å innføre det i markedet, skriver Magnus Haflidason, daglig leder for Domino’s Pizza Norway & Sweden i en e-post til Tek.no.

Haflidason peker også på at Domino's har prøvd pizzalevering med drone i Australia, og her i hjemmemarkedet tester de ut «OneClickPizza» – der bestillingen gjøres ved å trykke på en frittstående knapp som er linket til mobiltelefonen.

Landets mange pizzabud vil altså ha en jobb i morgen også. Men at robotene kommer, er det ingen tvil om.

Tobeinte roboter blir også stadig flinkere:
Atlas har fått kuttet kabelen >>>

(Kilde: The Verge)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen