Robot vasker og bretter tøyet ditt

I en travel hverdag, med mye jobbing, trening og andre forpliktelser er det ikke alltid like enkelt å prioritere huslige gjøremål. Fritiden vår er noe vi stadig mer verner om og ofte velger vi heller å være sosiale eller bare se på TV istedenfor å vaske klærne eller gulvet. Har du noengang drømt om hjelp fra en personlig robot, men gitt opp fordi ingen tilsynelatende jobber med saken? Frykt ikke. For nå har en gruppe studenter klart å programmere en robot som bretter klær, og som snart skal kunne ta klesvasken uten problemer.

– På dette stadiet, er vaskeriproblemet som helhet nesten løst. Det er bitte små ting som holder oss fra å være i stand til å legge alle bitene sammen, men det å få maskinen til å oppdage et problem med bretting og utfolding, er et ikke-problem. Roboten klarer denne jobben uavhengig av hva slags klesplagg det er snakk om, forklarer en av studentene ved UC Berkeley , Stephen Miller til Willow Garage

Ferdig innen våren 2012

Roboten har de kalt for PR2 og målet er å få den til å både vaske, ta klærne ut av vaskemaskinen, inn i tørketrommelen, brette og sette dem på plass på kortest mulig tid. Studentene ser for seg at dette målet vil bli nådd i sin helhet senest våren 2012.

På videoen over kan du allerede se hvordan de har programmert roboten til å utføre brettejobben. Hvis alt går etter planen tror vi ikke det vil ta så lang tid før noen store bedrifter kjøper ideen. Kanskje vi ser en rimelig versjon til hjemmebruk om ikke så altfor lenge? Det er lov å håpe.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen