Robot passer unger via mobil

NEC sier målgruppen for roboten er barnehager og barneparker, der PaPeRo kan leke, synge og snakke med ungene. På mange måter minner den om Furby, den pelskledde fuglen som kan danse, synge og fortelle vitser på kommando. Men PaPeRo er atskillig mer avansert enn som så. Blant annet inneholder den en mobiltelefon som kan ta bilder av ungene den leker med og sende dem til barnas foreldre.

Gjenkjenner ansikter
Med sine to kameraøyne kan PaPeRo ikke bare se ungene, men den kan kjenne dem fra hverandre og huske hva de heter. Ved hjelp av talestyring kan PaPeRo høre hva du sier og komme med svar. For å skille stemme fra støy har roboten 8 mikrofoner og støykansellering.

Rundt om på roboten sitter 9 sensorer som føler om PaPeRo blir strøket på eller slått. Selv små barn skal angivelig kunne samtale med roboten.

Innbygget 3G
Roboten er konstruert slik at når foreldre ringer til den oppsøker den riktig unge og begynner å leke med den. Siden telefonen i roboten er en 3G-mobil, kan foreldrene se ungen samtidig som de kan snakke med den over robotens høyttalere.

Avstandssensorer, berøringsfølere og kameraer sørger for at roboten ikke kolliderer med gjenstander eller kjører utfor trapper. NEC forteller at roboten ikke kar noen sprekker eller åpninger som ungene kan stikke fingrene inn i. Ei heller brødskiver med leverpostei, slik mange VHS-spillere har fått smake.

Når den kommer i butikk, eller hva den vil koste kunne ikke NECs representant fortelle oss. Klikker du på bildet kan du selv se PaPeRo i aksjon (krever bredbånd)Robot passer unger via mobil (Ingressbilde)

 

 

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen