Robot gjør som Jesus - går på vannet

Inspirert av insekter.

På de områdene vi feiler med å gjenskape bibelhistorier, kommer vitenskapen og forskningen til unnsetning. Et av disse har lenge vært muligheten til å gå på vannet, men takket være dyktige ingeniører har det alltids vært noen muligheter for det.

Til tross for at det finnes flere gadgets som muliggjør det umulige, er det få andre oppfinnelser som gjør det like sømløst som roboten i bildet under. Den er utviklet av forskere ved kinesiske Harbin Institute of Technology og i motsetning til andre oppfinnelser som går på vannet, er roboten inspirert av dyreverdenen. Ifølge forbes.com, bruker den samme teknologi som vannløperen, som er kjent for å fordele vekten sin med sine bein og dermed kunne gå på vannet.

Harbins gadget har samme konstruksjon, den er cirka 15 centimeter lang og veier 3.88 gram, men takket være de spesielle beina klarer den å holde seg flytende over vannoverflaten, ifølge en publikasjon fra universitetet.

Men bare å gå på vannet er ikke nok i seg selv. Med en slik robot er muligheter som å installere et kamera for å filme naturen, spionering i krigssituasjoner eller måle vannkvalitet ved innsjøer innen rekkevidde. Mange lar seg imponere av til tross for at den veier 400 ganger mer enn vannløperen, klarer den å gjøre det samme som insektet, noe som beviser at det nødvendigvis ikke er vekten det kommer an på.

Det hadde vært spennende å se om de klarer å lage en enda større versjon for mennesker.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen